מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה וחצי הולכת עם רגל שמאל פנימהרנה20/01/2008
שלום רב
בתי החלה ללכת לפני שלושה חודשים.
חלק מהזמן היא הולכת עם כף רגל שמאל פונה מאוד פנימה.
גם בישיבה היא לעתים מסובבת את כף הרגל פנימה
מה הטיפול לזה?
האם יש מקום לדאגה או שזה ייסתדר עם הזמן?
תודה
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים פונות פנימה בהליכה
ד''ר מרק אידלמן21/01/2008שלום,
קיימות 3 סיבות למה כפות רגליים פונות פנימה אצל ילדים .
1.בעיה בכף רגל עצמה -חלק קדמי של כף הרגל פונה פנימה .התופעה קיימת בעיקר אצל ילדים קטנים , וב90 % מסתדרת ללא טיפול ( לא סביר שזאות בעיית הבתך).
2.סיבוב שוקיים פנימה ( מה שנקרא באנגלית internal tibial torsion ).אם הייתי מהמר בלי ליראות ילדתך הייתי עומר שזאות הסיבה .באופן כללי : אין צורך לידאוג מפני שברוב המקרים לקראת גיל 3.5 שנים בעייה עוברת ללא טיפול .
3.סיבוב פנימה ירכיים על רקע זווית יותר קדמי מהנורמה של ראשי ירכיים.גם זאות בעייה נפוצה מאוד , אך לשמחתינו גם כאן אין צורך בטיפול מפני שלקראת גיל התבגרות בעייה תעלם ברוב המקרים.
כמובן שקיימים מבחנים ספציפים העזרים לנו להבדיל בין המצבים.
לסיכום : הליכה עם כפות רגליים פנימה (Intoeing )מאוד נפוצה( בערך 30 % מילדים עד גיל 3 שנים).בשורה תחתונה ברוב המקרים תופעה נעלמת בלי טיפול מיוחד.
מרק אידלמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!לילה טוב
רנה23/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגליים פונות פנימה - נחיצות הגבס ?
טל27/06/2009שלום דוקטור ,
בני בן חודשיים וחצי . בבדיקה בטיפת חלב אובחנה אצלו רגל ימין נוטה פנימה.
בהתעייצות עם אורתופד ילדים הוא אבחן שגם הרגל השמאלית פונה פנימה אבל מעט יותר יחסית לרגל ימין.לדעתו קיימות שתי אופציות לטיפול:
1. מסאז'ים - 15 דקות בכל יום - 30% סיכויי החלמה.
2. גיבוס שני הרגליים עד למפשעה (ובכל מקרה מעל לברך) לתקופה של חודש וחצי ( שלושה שבועות פעמיים ) - 90% סיכויי החלמה.
שאלותיי הן ?
האם לא קיימות אופציות טיפול אחרות - כמו נעליים מיוחדות ?
האם זה נכון לגבס בגיל מוקדם שעפ"י ההודעות בפורום מרבית הבעיות הנ"ל נעלמות בהמשך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הכף הרגל נוטה החוצה?
אלעד15/10/2009מה קורה אם כף הרגל נוטה החוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלעד
ד''ר מרק אידלמן10/06/2010קרוב לודאי שכף רגל פונה החוצה עקב סיבוב של שוק החוצה.אפשרות השניייה אצל ילדים קטנים -גמישות יתר(כף רגל מסתובבת בעמידה החוצה מפני שקשט פנימית של כף רגל קורסת).
בכל מקרה אין מה לעשעות ברוב המקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תאמינו
חלי09/06/2010הורים יקרים ,
פשוט אל תאמינו לרופאין שאומרים את זה .
גם לי אמרו את זה כל הזמן וכל הרופאים וכיום ביתי בת 5 ורגליה פונות פנימה בצורה בולטת ורק ניתוח יעזור לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחלי
ד''ר מרק אידלמן09/06/2010חלי שלום ,
לא מממש חכם להגיד לא להאמין לרופאים.
יתכן מאוד שרגליים של בתך פונות פנמיה , קרוב לוודאי סיבה לזה בגילה סיבוב ראשי ירכיים פנימה (אך בלי לדבוק ילדה אני לא יכול להגיד את זה ב100 % ).
בכל מקרה אני ממליץ לך להזהר עם קלישאות : שהורים אחרים יחליטו אם להאמין אן לא.
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)