מניסקוס דיסקואידי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניסקוס דיסקואידי
    שירן25
    02/10/2011

שלום רב,
    אנחנו הורים לתינוק בגיל 8 חודשים, לפני מס' ימים הרגשנו בברך ימין של הילד תחושת רטט עם חריקות ונקישות הכוללת רעש עם תחושה שהעצם יוצאת ממקומה.לציין שהתופעות הנ"ל מלוות בכאבים תוך כדי ההתקפים של החריקות והרטט בברך.
    לאחר יומיים התגברה התדירות בתופעות אלו, ופנינו אתמול בבוקר למיון בביה"ח באזור מגוריי אשר ביצעו צילומי רנטגן ובדיקות קליניות שוחררנו לאחר לילה אישפוז
    באותו מצב שהתקבלנו למיון עם אותם כאבים עם אבחנה של חשד ל- ולפי הרופאים נאמר כי זהו מקרה נדיר וחשד ל- Discoid meniscus.
    לדברי הרופאים אין דרך לטפל ולהקל על הכאבים מלבד משככי כאבים וכי ייתכן שעם הזמן התופעה תפחת/תתגבר ומדובר בתקופות וכי מומלץ מעקב בלבד.
    אנו פונים אליך בתור הורים מודאגים .
    האם התופעה מוכרת לך? האם יש דרך /פיתרון להקל על הסבל?, מתי זה צפוי להיעלם?, האם יש השלכות על התפתחות (זחילה/הליכה - עדיין לא זוחל על הבירכיים) ועל הליכה בגיל מאוחר יותר,האם מומלץ לבצע בדיקת MRI לאבחנה סופית? האם יש צורך התערבות כלשהי בשלב מאוחר יותר?
    אם יש הורים לילדים אשר קוראים את הודעה זו ולידיהם אובחנו כסובלים מתופעה זו אשמח גם ממכם לקבל מידע על התופעה- "אין חכם כבעל ניסיון"....

אשמח מאוד אם נוכל לקבל קצת מידע.
    תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניסקוס דיסקואידי

הוספת תגובה

• מניסקוס דיסקואידי - תגובה

ד''ר אודי לבל
    03/10/2011

שירן שלום. קליקים וחריקות בברכיים הם תלונה די נפוצה אצל הורים לתינוקות בשנה הראשונה לחייהם. אני מודה שנדיר שאני שומע על פניה לבי"ח בשל כך. מניסקוס דיסקואידי (מצב שהמניסקוס אינו בצורת טבעת אלא דיסקה/משטח) הוא אחת האפשרויות (אין חשיבות לאבחן מצב כזה בגיל הזה). יתכנו עוד אפשרויות ואני מקווה שהן נבדקו. אני מציע להמשיך מעקב אצל רופא הילדים - אם אלה קליקים סתמיים - אין צורך להמשיך בירור - הם יחלפו בלי שנדע בודאות ממה היו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה....

שירן25
    03/10/2011

העניין שחשוב לציין שהילד סובל מכאבים תוך כדי התופעה....אם זה לא היה מלווה בכאבים ובכי ממושך לא היינו מגלים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו