מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב נערה בת 14MIMI07/12/2011
שלום רב,
מזה כחודש ילדתי סובלת מכאבי גב תחתון ,היא בת 14.
היינו אצל רופא ילדים הוא טוען שלדעתו זה שריר?
האם ניתן לבצע הדמיה כלשהיא לפני שמגיעים לאורטופד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב נערה בת 14 - תגובה
ד''ר אודי לבל07/12/2011מימי שלום. כאבי גב אצל מתבגרים הם אתגר אבחנתי. מצד אחד - יתכן שזה כאב גב שרירי מהסוג הנפוץ אצל מבוגרים, מצד שני יתכן שזה משהו אחר כפי שאנחנו מחפשים אצל ילדים. אני מציע לא לבצע הדמיות לפני הבדיקה אצל אורתופד. הדבר שהכי עוזר לי עם ילדים או מתבגרים שבאים אלי הוא יומן-כאב שמכיל את עוצמת הכאב, מתי החל והפסיק, האם הוקל עם משככי כאב ומיקום מדויק של הכאב. אם תכינו יומן כזה, אני מניח שזה יעזור מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך על כאבי גב אצל נערה
MIMI11/12/2011דר' לבל תודה על תשובתך.
דבר אחד לא ברור לי מה פירוש "משהוא אחר"??? על מה מדובר?
למה אתה נגד הדמיות? לא היית ממליץ לבצע MRI? יומן כאב קצת קשה לי לבצע כי רוב היום היא בבית הספר.
מה שכן אני יודעת שהיא כל הזמן מתלוננת על כאבי גב תחתון.
היינו אצל רופאת ילדים והיא מיששה ולדעתה זה נושא של שרירים.
אולם המליצה לפנות גם לאורתופד ילדים.
האם יכולה להיות פריצת דיסק אצל מתבגרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך על כאבי גב אצל נערה - תגובה
ד''ר אודי לבל13/12/2011מימי שלום, אני מציע להכין יומן (זה אפשרי!) ולהגיע איתו אל האורתופד. אני לא חושב שיש טעם לעבור על כל האפשרויות שיכולות להתבטא בכאב גב. תני לרופא לדון איתכם בתלונות, לבדוק ולנסות לאבחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)