מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בקרסולעדית29/12/2011
שלום,
בני בן 15 נפל ושבר קרסול.
הרופא הפנה אותנו לעשות צילום סי טי.
התוצאות שקיבלנו מאוד מטרידות אותי. אשמח לדעתך מקצועית.
האם גבס זה הטיפול המתאים למצב הזה? כמה זמן בערך הוא יצטרך להיות בגבס? האם מותר לו לדרוך על הרגל או לא?
התוצאות של סי טי :
הפטישון הלטרלי והפטישון המדיאלי נצפו ללא סטיות
שבר אנכי מודגם באספקט המדיאלי של הטלוס.
השבר מערב את המפרק הטאלו-קנקנאלי.
קיים שבר אנכי גם בסוסטנטקולום-טאלי של הקלקנאוס מימין.
בנוסף, קיים שבר בעצם הנביקולרית באספקט העליון עם ניתוק של פרגמנטים גרמיים קטנטנים חופשיים
קו שבר עדין נצפה גם בעצם הקובואידית, מערב את האספקט העליון של העצם עם ניתוק של פרגמנטים גרמיים למדור הלטרלי של העצם
תודה רבה מראש,
עדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול - תגובה
ד''ר אודי לבל29/12/2011עדית שלום. בבחינת בדיקות CT אני נוטה לא להסתמך על הפענוח אלא לצפות לבד. אני מניח שכך נוהגים רוב האורתופדים. זאת מכיוון שבניגוד ל- MRI, בדיקה זו היא למעשה רנטגן בתלת מימד. הממצאים המתוארים חייבים להיבחן ישירות על ידי מי שמבין במשמעות של כל שבר: כמה הוא גדול, כמה התזוזה משמעותית, איזה חלק מהמפרק נפגע, האם יש לנו יכולת לתקן מה שנשבר. פנו בהקדם לרופא המטפל שלכם בכדי לדון בצורך לעשות משהו עם הממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)