גבס ספייקה עם קרש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבס ספייקה עם קרש
    רותי
    21/03/2012

אובחן אצל בתי DDH בגיל 4 חודשים דיספלזיה אצטבולרית ניכרת משמאל,פריקת ראש הירך זווית אלפא 45 מעלות.
    דיספלזיה קלה יותר מימין זווית אלפא של 56 .
    צ' האגן אינדקס משמאל 42 מעלות משמאל 35 מימין.
    היא טופלה במשך 5 שבועות בגבס ספייקה וכעת בגיל חצי שנה (מכיוון שראש ירך שטוח) עברה לגבס לא כולל האגן עם קרש באמצע )
    השאלה האם זה בסדר להשכיב אותה על הבטן
    מה הסיכוי החלמה עם גבס זה? אין טיפול אחר שיכול לעזור?
    הרופא אמר שהשלב הבא במידה ויהיה שיפור יהיה עם רצועות
    ואם לא יהיה שיפור אז נצטרך ניתוח - לא מצאתי כלכך חומר באינטרנט לגבי ניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבס ספייקה עם קרש

הוספת תגובה

• גבס ספייקה עם קרש - תגובה

ד''ר אודי לבל
    22/03/2012

רותי שלום. קחי את דברי בזהירות, אני לא מכיר את המקרה וממש לא אוהב להחליף את הרופא המטפל ולתת הוראות במקומו. DDH בדרגה שמחייבת טיפול בספייקה או מערכת פיסוק אחרת, זה מצב מתקדם (קשה). בשלב הזה אנחנו נאבקים להשאיר את ראש עצם הירך בתוך המפרק ואם נצליח - המפרק יתפתח היטב. אם ניכשל - נזדקק לניתוח להכנסת ראש הירך לתוך המכתש. לשמחתי אני רואה שהתינוקת רק בת חצי שנה - ובגיל זה סיכויי ההצלחה גדולים. את שואלת על טיפול אחר - זה משתנה במידה מעטה בין מרכזים שונים אבל בכל מקרה הטיפול יכלול מצב קבוע של פיסוק במכשיר כזה או אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רותי
    22/03/2012

מבחינת סיכוי החלמה איך בגיל חצי שנה המפרק יכול להשתנות מלהיות שטוח?

מבחינת אחוזי הצלחה במקרים מתקדמים כמו של ביתי גבס הוא הכי יעיל?

הגבס בוא גם נורא כבד אנחנו מאיזור הדרום האם יש במרכז גבס קל יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר אודי לבל
    23/03/2012

רותי שוב שלום. איני יכול לתת אחוזי הצלחה, אבל להגיד שהטיפול מאוד מוצלח. מעטים מקרים שהמפרק לא "מבשיל" למבנה התקין. איך זה קורה? המכתש הוא עצם מתפתחת ובנוכחות כדור בתוכה היא נבנית באופן קעור ועמוק. מבחינת סוג הגבס - אני עובד רק עם גבס מינרלי (לא עם חומר פלסטי) לא נוח לי עם חומר אחר, לדעתי הפלסטי גם לא נוח לתינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו