תופעה משונה - פעוטה בת שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה משונה - פעוטה בת שנה וחצי
    ניקי
    10/04/2012

בתי בת שנה וחצי, כבר קרה פעמיים שאחרי שאני שוטפת אותה בכיור נראה כאילו היא חווה כאבים חזקים ברגל (או ברגליים). שטפתי לה את הטוסיק מאחור ומלפנים והיא התחילה לבכות לקראת הסוף. כשהוצאתי אותה וניגבתי שמתי לב שהיא מחזיקה את הרגליים צמודות ומתוחות מאוד (עד כדי כך שהברכיים מעט שקועות פנימה), וזה ברור שמשהו כואב לה מאוד. אחרי כחצי דקה היא נרגעת. האפיזודה הזו קרתה כבר פעמיים, בשתי הפעמים אחרי שטיפה בכיור. בדקתי את הרגליים שלה ולא נראה שהיא קיבלה מכה או משהו דומה, זה נראה כאילו נתפס לה שריר (כמו לפעמים שנתפס שריר בכף הרגל או מאחורי השוק) כי היא מנסה להזיז את הרגליים ומעוותת את הפנים תוך כדי.
    לפני כשבועיים שלושה היינו בבית חולים אחרי שהתחילה לצלוע מעט (אחרי מחלה ויראלית, חשש לדלקת במפרק) אבל לא מצאו כלום בצילומים וגם האורטופד שבדק אותה ציין שהתנועתיות טובה ולא נראה שיש בעיה. בדיקת מפרקי ירכיים שביצענו לה בחודשים הראשונים היו תקינות (את האולטרא סאונד ביצעו שלוש פעמים, בפעמיים הראשונות היה נראה שעדיין אין סימטריה אבל בפעם האחרונה, בגיל חצי שנה, הבדיקה היתה תקינה). מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעה משונה - פעוטה בת שנה וחצי - תגובה

ד''ר אודי לבל
    14/04/2012

ניקי שלום. התיאור שלך לא מזכיר לי משהו ששמעתי עליו. מצטער, אין לי כל רעיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו