מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר ביד בן 13יעל13/06/2012
שלום רב,
כתבתי כאן לפני שבוע על חשש לשבר בשורש כף יד אולם כבר לא מדובר בחשש.
בקרנו במרפאה האורתופדית (ילדים) של בית החולים וברגע שהרופא ראה את הצילום אמר שמדובר בשבר חד משמעי (טען שהאורתופד במיון אינו מתמחה בילדים וטעה
בקריאה). מדובר SH2 EPIPHYSIOLYSIS DISTAL radiusב. עם תזוזה מועטה. השבר כתוצאה מבעיטה שקיבל מילד בכתתו. עכשיו אני יותר מודאגת ואני מבקשת את עזרתך בהסבר על משמעות הפגיעה והצפי לשיקום. הפגיעה אירעה לפני שבוע בדיוק ועלינו לשוב בשבוע הבא לצילום ובדיקה.
האם יש חשש לפגיעה בצמיחה? מה צפוי לנו בשבועות הקרובים והאם שבר מסוג זה מוכר, שכיח, מתאחה והתפקוד חוזר להיות תקין.
מתי ניתן לשוב לפעילות גופנית והאם גבס פלסטיק/קל יכול להיות נוח יותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד בן 13 - תגובה
ד''ר אודי לבל15/06/2012יעל שלום. שבר מסוג SH2 של הרדיוס המרוחק הוא אחד השכיחים ביותר אצל ילדים. נדיר מאוד שיגרום להפרעה בצמיחה בוודאי במצבים של תזוזה מעטה. אני לא מחובבי החומר הפלסטי לקיבוע, לדעתי גבס רגיל הוא מצוין. ההחלמה היא סביב 4 שב. לרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)