החלמה משבר לבן שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה משבר לבן שנתיים
    יעל ח.
    18/03/2008

שלום,
    בני בן השנתיים נפל לפני כמעט ארבעה שבועות על הרגל. האבחנה הראשונית בקופת חולים, לאחר צילום של הרגל, הייתה שמדובר במכה חזקה בלבד ורגלו נחבשה בתחבושת. לאחר שלושה ימים, בהם הנפיחות לא ירדה חזרנו לאורתופד והוא בדק ואמר כי ככל הנראה מדובר בסדק ורגלו הושמה בגבס לשבוע. לאחר שבוע הורדנו את הגבס, אך הוא לא חזר לדרוך על הרגל במשך ארבעה ימים. חזרנו לרופא, צילמו את הרגל שוב וגילו כי מדובר בשבר סמוי וגיבסו את הרגל שוב למשך שבוע וחצי נוספים. הורדנו את הגבס האחרון רק לאחר שהוא כבר הלך על הרגל (עם הגבס) במשך כמה ימים. חלפו יומיים מאז הורדנו את הגבס והוא הולך בצליעה מאד משמעותית. כשהוא יכול הוא מוותר לפעמים על ההליכה וזוחל...
    האם עלינו לחזור שוב למעקב או בדיקב אצל אורתופד, או שצליעה כזו היא לגיטימית וסבירה לאחר שבר?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה משבר לבן שנתיים

הוספת תגובה

• שבר סמוי

ד''ר אודי לבל
    18/03/2008

יעל שלום. תיאור המקרה של בנך אינו חריג. במקרים רבים אצל ילדים קורה שבר שאינו מזוהה בצילום. יש לטפל כמו בשבר, ולרוב בצילום המעקב כבר נראה השבר. השיקול להסיר את הגבס כשהילד כבר משתמש בו כמו בנעל - נהוג גם אצלי, ואני יודע שמיד בהסרת הגבס הילד ישוב לצלוע. לא נורא, הוא ישוב ללכת מצוין תוך שבוע עד שבועיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר סמוי

ניר
    27/10/2011

שלום רב שמי ניר ושאלתי היא כזאת אומנם אני בן 29.5 בערב החג ראש השנה האחרון רכבתי על אופניי הטובות במושבי נפלתי מאופנייי כי לא שמתי לב למדרכה האליונה האופניים נפלו עליי אומנם נפצעתי וכמובן אך המשדכתי לרכוב באופניים עד לביתי היום 27/10/2011 אני חש כאבים מוזרים ולחצים איומים ברגל ימין בה כביכול נפצעתי השאלה היא כזאת אני הייתי חובש בשירותי הצה"לי ומוזר לי מאוד שיש לי כאבים מוזרים ( לחצים ) איומים מה עליי לעשות הייתכן שיש לי שבר סמוי ואני לא מודע לו ?????

שלך ניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר סמוי - תגובה

ד''ר אודי לבל
    28/10/2011

ניר שלום, אני מציע שתיגש להיבדק אצל אורתופד, שבר-סמוי אצל מבוגר? זה לא צפוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו