לפני ניתוח מפרק ירך DDH

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפני ניתוח מפרק ירך DDH
    מיה
    08/04/2008

שלום לכולם,
    בהמשך להודעה הקודמת יש לי ילדה בת שלוש וחצי המועמדת לניתוח מפרק ירך,השיקום של הניתוח הזה הוא ארוך כי הילדה תצטרך להיות 6 שבועות בגבס ואחר כך טיפול פיזיוטרפיה ארוך
    אשמח מאוד אם יש בפורום או אם מישהו מכיר הורים שעברו עם ילדם את הניתוח או של המומחים שיכולים לתת לי המלצות בעניין. על מנת לקבל טיפים להתמודד עם התקופה.
    אחרי הורדת הגבס נאמר לנו שבערך יש חודש טיפולי פיזיוטרפיה.. האם אחר כך הילדה חוזרת למצב רגיל?
    בתודה מראוש מיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפני ניתוח מפרק ירך DDH

הוספת תגובה

• טיפול ב- DDH

ד''ר אודי לבל
    10/04/2008

מיה שלום. בהעדר תגובת הורים שהיא כמובן מהותית יותר אענה גם אני. חפשי במקביל בעוד אתרי הורים. הניתוח לשחזור האגן או השחזור הסגור שבעקבותיו הנחת גבס "ספייקה" (גיבוס האגן והרגליים בתנוחת ישיבה), הוא לא פעולה מאוד מסובכת ורוב הקושי הוא בהמשך על ידי ההורים. אני תמיד מדגיש בפני ההורים שזו השקעה מאוד משתלמת בטווח הארוך. טיפול קשה אך קצר בהתייחס לחיים הארוכים ללא בעיה כרונית במפרק הירך. אני אכן מנסה להכין את ההורים לפעולה כמה שאפשר ואפילו מאפשר להם להביא את הסבון והקרם שהם אוהבים כדי שלילד יהיה הריח שהם אוהבים אחרי ההרדמה (אנחנו רוחצים את התינוק ומורחים הרבה קרם לפני הגבס...). זה לא נורא, מתרגלים. הילד לרוב לא זקוק להרבה תרגול אחרי הסרת הגבס - תוך כמה ימים הוא חוזר לתפקוד כרגיל, ואם יש הגבלה קלה בטווחי המפרקים - היא חולפת מאוד מהר. החששות מובנים אך ההבנה שהטיפול ממש מציל את הילד ממחלה קשה - הופך את התהליך לקל יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיה
    13/04/2008

תודה רבה על התגובה.
    היא בהחלט עזרה לי מאוד . כי היו לי המון התלבטויות אם לקחתי את ההחלטה הנכונה.
    בנתיים הצלחתי לדבר עם אמא שעברה את זה והיא אכן הכינה אותי...כמה שאפשר..
    לגבי עניין הקרם והסבון זו המלצה מצויינת שיכולה להקל ולעזור גם לילדה וגם לנו..
    חייבת לציין שאחרי שקראתי את תגובתך הרגשתי קצת הקלה, אני מבינה שההחלטה שלקחתי רק תציל את הילדה בעתיד...
    עכשיו אני בטוחה שאני יעבור את התקופה הזאת בהצלחההה... אני קצת יותר מוכנה
    חשוב לציין כי התגובה שלך הייתה מאוד מועילה וחשובה עבורי...
    יום טוב
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו