התעמלות אמנותית בילדה בת חמש וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעמלות אמנותית בילדה בת חמש וחצי
    נטלי
    30/09/2015

שלום
    הבת שלי בת חמש וחצי ולאחרונה ביקשה להצטרף לחוג התעמלות אמנותית.
    שמתי לב שבמהלך ה 45 דקות (פעמיים בשבוע) עובדות המורות בעיקר על פיתוח גמישות בילדות: ביצוע גשר והקשתה של הגב במגוון דרכים, התכופפות לפנים עם ברכיים נעולות ועידודן לגעת ברצפה, ביצוע שפגט מלא , פיסוקים וכדומה.
    מצפייה בריקוד מקצועי כזה בטלויזיה שמתי לב לכך שהמתעמלות המקצועיות גמישות בצורה "מפחידה" ומתקפלות לשניים ממש במהלך ביצוע התרגילים.
    שאלתי: האם עיסוק בספורט זה בגיל כה צעיר אינו מהווה סיכון לילדה? מבחינת התפתחות גופנית ומבחינת נזקים פוטנציאלים לגב או למפרקים וכד
    אודה על תשובה
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התעמלות אמנותית בילדה בת חמש וחצי - תגובה

ד''ר אודי לבל
    01/10/2015

נטלי שלום. למרות שאני בודק לא מעט ילדות (וילדים) שמתאמנות בהתעמלות/מחול/בלט, אצל רובן אני לא מזהה בעיות משמעותיות. צריך לזכור שבגיל כזה, חוג התעמלות/ריקוד אינו בהכרח קריירה לכל החיים. אם העיסוק בזה מתמשך והופך למשהו חצי מקצועי, מתחילות להופיע בעיות שונות ועליהן כדאי לדון עם רופאים המתמחים ברפואת ספורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו