ילדה בת 6 הולכת על קצות האצבעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 6 הולכת על קצות האצבעות
    ד''ר מרק אידלמן
    16/11/2015

שלום. הבת שלי בת 6 הולכת על קצות האצבעות (הייתה הולכת ככה מגיל קטן לסירוגין ועכשיו הולכת ככה כל הזמן גם עם נעליים). היינו אצל אורטופד, לפי בדיקה ידנית הוא אמר שהגידים מתחילים להתקצר והוא הפנה אותנו לבדיקת הליכה תלת מימדית ולMRI תחת הרדמה כללית. כמה שאלות:. 1. האם MRI תחת הרדמה הוא הכרחי במקרה זה או שבהתחלה ניתן להתחיל מבדיקות אחרות ואיכשהו להמנע מהבדיקה? 2. האם הסיבה יכולה להיות גם נוירולוגית למרות שאין שום סימנים למעט ההליכה על קצות האצבעות? 3. הרופא אמר שבמקרה של קיצור גידים עושים ניתוח. האם יש אפשרויות טיפול אחרות כמו מתיחות, פיזיוטרפיה, גבס וכו'? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליכה על קצות האצבעות - תגובה

ד''ר אודי לבל
    18/11/2015

לנה שלום. את מעלה שאלות חשובות. אני נוהג להפנות לנוירולוג ילדים לצורך בירור הסיבה. מטרת mri היא לחפש מה גורם לתופעה. אני לא בטוח שמזה הייתי מתחיל אבל יתכן שיש סיבה לכך. מציע לך לדבר על כך עם מי שהמליץ על הבדיקה. גם לגבי מעבדת הליכה כדאי לשאול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם הבת שלי בת 6 הולכת על קצות האצבע

רינת
    09/02/2016

שלום. הבת שלי גם הייתה הולכת לשירוגין ובשנה האחרונה רק על האצבעות. היא עשתה בדיקת mri תקין וגם בדיקת דם שריר. ותקין. נאמר לי כי בגיל 7 יעשו לה ניתוח אם לא ישתפר. האם אפשר לקנות אולי נעליים מתאימות. או גבס לפני ניתוח. כי פזיוטרפיה לא עוזר. בברכה רינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו