עקמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת
    ליאת
    26/06/2008

שלום, כיצד אני יכולה לשים לב אם לבני בן החמש יש עקמת? נראה כאילו הוא הולך מעט כפוף ואני לא רוצה שימשיך ללכת כך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת

הוספת תגובה

• עקמת וכיפוף לפנים

ד''ר אודי לבל
    26/06/2008

ליאת שלום. ראשית אסביר שבתוך "עולם האורתופדיה" המונח "עקמת" מתייחס להטיה לצד, ולא לפנים או לאחור. זה מקביל למונח הלטיני סקוליוזיס שאנו משתמשים בו רק לתיאור עקמומיות רב-מימדית שכוללת הטיה לצד עם פיתול (ומרכיב משני של כיפוף או יישור). כיפוף לפנים או זקיפות יתר של חלקי עמוד השידרה לא נכללים בזה. ולעצם העניין - אם בנך כפוף לפנים יותר ממה שנראה לך סביר - כדאי שייבדק על ידי רופא. אני לא ממליץ להורים להציק לילדיהם באופן קבוע במילים "תשב-זקוף" קשה לי להאמין שזה ישפיע על מבנה הגב, זה לרוב בטוי לאי שביעות רצון שמקורה בדברים אחרים וגם הילד מרגיש את זה... כמו בכל בעיה בריאותית - אם זה מדאיג כדאי לבדוק ולטפל במידה שיש משהו ממשי, או להרפות אם אין כל בעיה אמיתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו