גובה סופי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גובה סופי
    עידן
    26/09/2008

שלום רב יש לי שאלה בקשר לגובה אני בשבלי התפחות אי בן 17.8 חודש ויש לי שאלה מתי אפסיק לגבוה באיזה גיל בדרך כלל הגברים מפסיקים לגבוה?הגובה שלי אבי 86 של אמי 65 ושלי 82.5 משו כזה היתי רוצה לדעת מה יהיה הגובה הסופי שלי? והאם אגבה עוד?אמרו לי שעושים את החישוב לפי הגובה של אבא ואמא ואז יודעים לאיזה גובה יגיע בדיוק אז מה אומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גובה סופי

הוספת תגובה

• מתי מפסיקים לצמוח

ד''ר אודי לבל
    27/09/2008

ניסים וכל שאר המודאגים שלום. צמיחתנו לגובה קשורה בהתארכות הרגליים (עצמות הירך והשוק בעיקר) והתארכות עמוד השידרה. גובה הילד נקבע על ידי הרבה גורמים - וביניהם גם גובה ההורים - אבלכמו שתראה מיד בין אחים (בנים לאותם הורים) יש הבדלי גובה. מובן שזה תלוי גםבמין, ובהאטות צמיחה בעקבות מחלות, תזונה, עקות שונות ועוד. בגיל 17 רוב הבנים כבר כמעט סיימו לצמוח והבנות בודאי. יוצאי דופן הם אלה שהתבגרותם המינית מאוחרת (למשל הופעת שיעור, שינוי בקול) כשנתיים לאחר הופעת סימנים אלה - אין כמעט התארכות. איני מכיר אותך אבל אני יכול לניח בבטחון רב שלא תגבה יותר מס"מ אחד עד שניים אם בכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו