הורדת גבס לילדה בת 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורדת גבס לילדה בת 4
    רונן
    05/10/2008

שלום רב, בתי בת הארבע שברה את השוק (סדק בטיביה ושבר בפיבולה) וכרגע מגובסת מהאצבעות ועד מעל לברך. אורתופד ילדים הורה לנו לחזור כעבור 3 שבועות על מנת להוריד את הגבס. יש לי שתי שאלות בהקשר זה: 1. איך נעשית הורדת הגבס? ע"י גזירה או באמצעים אחרים? 2. האם יש חשיבות להורדת הגבס במסגרת מרפאת אורתופדיה ילדים (בשניידר למשל...) או שאפשר להוריד את הגבס במרפאה אורתופדית בקופת החולים? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורדת גבס לילדה בת 4

הוספת תגובה

• שבר בשוק וגבס

ד''ר אודי לבל
    06/10/2008

רונן שלום. ראשית הזמן לקיבוע עם גבס נשמע סביר לגבי שבר בשוק בגיל ארבע. אני נוהג לראות כל ילד עם גבס תוך 5-7 ימים משלל סיבות (לחץ בגבס, התרופפות שלו עקב ירידת נפיחות, שבר בגבס במיקומי המפרקים ועוד). בביקור זה אני מבצע צילום ביקורת ומודא שעמדת השבר תקינה. אם הכל תקין אפשר לקבוע תאריך הסרה לגבס. לגבי מיקום ההסרה - איני יכול לדמיין אורתופד מומחה אינו יודע ויכול לעשות זאת. לגבי צורת ההסרה - היא נעשית במסור - זהו מכשיר רוטט (לא מסתובב) שהרעידה שלו מפוררת את הגבס, בהמשך הריפוד הפנימי נחתך במספריים. המכשיר גורם הרבה רעש ופחד אבל לא נזק גופני. השיקול אם לפנות לבי"ח לילדים או למרפאה קהילתית קשור בבטחון של הרופא המטפל בתחום הרפואי בו הוא עוסק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו