מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת גבס לילדה בת 4רונן05/10/2008
שלום רב, בתי בת הארבע שברה את השוק (סדק בטיביה ושבר בפיבולה) וכרגע מגובסת מהאצבעות ועד מעל לברך. אורתופד ילדים הורה לנו לחזור כעבור 3 שבועות על מנת להוריד את הגבס. יש לי שתי שאלות בהקשר זה: 1. איך נעשית הורדת הגבס? ע"י גזירה או באמצעים אחרים? 2. האם יש חשיבות להורדת הגבס במסגרת מרפאת אורתופדיה ילדים (בשניידר למשל...) או שאפשר להוריד את הגבס במרפאה אורתופדית בקופת החולים? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשוק וגבס
ד''ר אודי לבל06/10/2008רונן שלום. ראשית הזמן לקיבוע עם גבס נשמע סביר לגבי שבר בשוק בגיל ארבע. אני נוהג לראות כל ילד עם גבס תוך 5-7 ימים משלל סיבות (לחץ בגבס, התרופפות שלו עקב ירידת נפיחות, שבר בגבס במיקומי המפרקים ועוד). בביקור זה אני מבצע צילום ביקורת ומודא שעמדת השבר תקינה. אם הכל תקין אפשר לקבוע תאריך הסרה לגבס. לגבי מיקום ההסרה - איני יכול לדמיין אורתופד מומחה אינו יודע ויכול לעשות זאת. לגבי צורת ההסרה - היא נעשית במסור - זהו מכשיר רוטט (לא מסתובב) שהרעידה שלו מפוררת את הגבס, בהמשך הריפוד הפנימי נחתך במספריים. המכשיר גורם הרבה רעש ופחד אבל לא נזק גופני. השיקול אם לפנות לבי"ח לילדים או למרפאה קהילתית קשור בבטחון של הרופא המטפל בתחום הרפואי בו הוא עוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)