התפתחות העקמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות העקמת
    יוסי
    19/12/2008

שלום לכם. אני בן 17 והובחנתי כלוקה בעקמת, נטייה לצד שמאל והרופא לא חישב את הזווית כי אמר שזה לא משהו חמור. קניתי מדרסים ואני חש הקלה בכאבי הגב, אני רואה לשאול כמה דברים: 1.האם מדרסים מייצבים את העקמת ומפסיקים לחלוטין[כשאני לובש אותם] את התפתחות העקמת או רק מפחיתים את הכאב? 2.האם עקמת ממשיכה להתפתח אחרי גיל ההתבגרות? האם באותו קצב מהיר או לאט יותר או מפסיק לחלוטין? 3.באינטרנט אני רואה הרבה שיטות טיפול וחלק סותרים אחד את השני ויש הרבה טיפולים והרבה מעבדות ובכל אחד מהם יש 'מכתבי המלצה' וכולם נראים מנוסים וטובים, האם יש שיטה שאתם ממליצים אליה? או שהתרגילים זה מספק[כשהזווית לא חמורה] 4.לינק לתרגילים לחיזוק הגב יהיה מאוד נחמד, כי אחרי דיבור עם פיזיותרפיסטית הבנתי שהגוף הוא כמו אוהל ושהבטן&גב אחראים על היציבה שלנו, אני עובד כרגע על הבטן ומחזק אותה, ברצוני לחזק גם את הגב אך איני מכיר שום תרגילים לחיזוק הגב חוץ מתרגילים לגמישות הגב והרי זה לא אותו דבר, נכון.? תודה. יוסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות העקמת

הוספת תגובה

• עקמת

ד''ר אודי לבל
    20/12/2008

יוסי שלום. ראשית אני מקדים שהדיון הוא על עקמת שחומרתה מתחת לסף הדורש טיפול. הטיפול בעקמת משמעותית ומתקדמת הוא בסוגי מחוכים או בניתוח - רק אלה שני הטיפולים שיש לגביהם ביסוס מדעי מסוים.
    טיפולים בעקמת שדרגתה קלה (מתחת לסף המקובל כדורש טיפול) הוא עניין ללא ביסוס מדעי ממשי. לגבי הסיכון להתקדמות - הסכוי נמוך מאד, בעיקר אם ההתבגרות המינית שלך מתקדמת (בגיל 17 ככל הנראה זה המצב). לגבי מדרסים - אין לי כל מידע אם הם עושים משהו. אם טוב לך איתם יופי. לגבי תרגילים - אין מידע מדעי שיש להם השפעה על התקדמות עקמת, או מניעת עקמת.
    באופן כללי אני מציע לך לפנות לרופא שימדוד את מידת העקמת, הכיוון שלה (באיזה צד הקודקוד), ובין אילו חוליות. יתכן שהרופא שבדק אותך פשוט חושב שיש לך עקמת "זניחה" (שאינה ניתנת כלל למדידה) - ולכן לא תיאר לך אותה, אם כך אין לך עקמת!!. אם יתגלה לך שפשוט אין לך עקמת - אני מציע לעסוק בכל ספורט שאתה אוהב, בתדירות של 3 פעמים בשבוע לחצי שעה לפחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקמת

יוסי
    20/12/2008

האם תוכל לשאול את עמיתך ולברר לגבי השפעת המדרסים? הרופא אכן לא מדד את הזווית, אך נראה כשאני מתכופף את ההבדל בין השכמות[לדוגמא לאמא שלי שאין עקמת, אין הבדל] ומה גם שהלכתי לרופא והוא גילה את העקמת אחרי כאבי גב יום-יומיים. עד היום אני סובל מכאבי גם יום-יומיים כל יום, כל היום. אני לא לוקח תרופות ולא מתכוון להתחיל. וראיתי באחד התגובות שלך שעקמת קלה לא יכולה לגרום לכאבי גב? מה כן יכול לגרום שקשור לעקמת? יכול להיות שהעקמת היא בזווית שלוחצת על משהו וזה גורם לכאב? כי בעיקרון הבנתי שעקמת קלה לא גורמת לכאבים[מתגובות ואנשים שאני מכיר] אך משום מה אני סובל מכאבים בגב התחתון כל הזמן, בעיקר בישיבה. האם רופא משפחה יכול למדוד את הזווית או שמא צריך ללכת לאורתפד? התחלתי טיפול פיזיותרפי, אך באתי רק לשני מפגשים בגלל סכסוך עם המטפלת, כנראה שאני יצתרך להתחיל מחדש עם מטפלת אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו