אחבנו לבת שלי מחלת בלאונט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחבנו לבת שלי מחלת בלאונט
    סיגלית כהן
    22/01/2009

לבתי אובחנה הבעיה אבל מה זה בדיוק בשפת העם? ומהם אחוזי הצלחת ניתוח ליישור העצם, ברך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחבנו לבת שלי מחלת בלאונט

הוספת תגובה

• מהי מחל בלאונט?

ד''ר אודי לבל
    22/01/2009

סיגלית שלום. אנסה להסביר כאן בקצרה, אם את קוראת אנגלית תוכלי למצוא הרבה מידע להורים באתרים שונים.
    קצת רקע: הטיה של השוק (סמוך לברך) לכיוון הרגל השניה נקרא באורתופדיה "וארוס" ובמקרה של שלנו עצם השוק נקראת טיביה ולכן טיביה-וארה (tibia vara).
    בתופעה שנקראת על שם בלאונט (אורתופד ידוע), יש פגיעה בלוחית הצמיחה של עצם השוק בחלקה העליון הסמוך לברך. מצב זה יוצר צמיחה עקומה שלה שמתבטאת בהטיה לכוון וארוס, וסבוב פנימי של השוק (רגליים מעוגלות). תופעה זו מצויה בדרגה קלה אצל הרבה תינוקות וקשורה במידה מסוימת גם לחסר בויטמין D (זו טיביה וארה) וזה משתפר עם גדילתם. אבל, אצל חלק מהילדים מסיבה לא ברורה המצב אינו משתפר אלא מחמיר עד כדי עיוות קשה של השוקיים. לעיתים המצב דורש רק מעקב או מכשיר לשיפור העמדה, אבל לעיתים צריך לנתח בנסיון לשפר את מנח השוק ולתת ללוחית הצמיחה להתאושש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו