שבירת עצם הבריח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבירת עצם הבריח
    מיכל
    22/03/2009

בני בן ה-4 שבר את עצם הבריח ביום חמישי לאחר שנפל ממגלשה בגובה 1.5 מטר בגן. במיון נאמר לי שאין הרבה מה לעשות, מלבד מתלה. האם ישנם דרכים שניתן לעזור לו - בייחוד בלילה (האם עליו לשכב ללא כרית או על משטח גבוה?), כמה זמן בדר"כ לוקח לאיחוי השבר? האם צפוייות בעיות עתידיות בקשר לתפקוד היד והכתף כתוצאה מהשבר? מתי כדאי ללכת לבדיקת רופא אורתופד ע"מ לבדוק התקדמות האיחוי? בתודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבירת עצם הבריח

הוספת תגובה

• שבר בעצם הבריח

ד''ר אודי לבל
    22/03/2009

מיכל שלום. השבר בעצם הבריח מתאחה מהר ולרוב ללא בעיות. הכאב ייחלש מאוד תוך כשבוע. אני לרוב לא מבצע צילום ביקורת - זה פשוט מיותר. התכונני להופעת מלאות מסוימת באיזור השבר. הדבר הזה נקרא קאלוס והוא בנוי מעצם חדשה שצומחת באיזור השבר. זה ייעלם תוך כחצי שנה. לרוב הכל עובר ללא כל בעיה תפקודית. אני מזמין את הילדים לאחר כעשרה ימים רק לצורך דיון עם ההורים, שאלות וכיוצא בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו