שברי מאמץ אותהליך אוסטובליסתי בילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שברי מאמץ אותהליך אוסטובליסתי בילדה
    רוחמה
    23/03/2009

בתי בת12 ובחודש ינואר בחלו כאבי תופת ברגל ימין באמצא ירך. מפוי עצמות לא נתן תשובה חד משמעתית. "קליטות מוגברות בטיביה ימנית- טיבו אינו ברור-שברי מאמץ, תהליך אוסטובלסתי אחר? ממליץ המשך בירור" רופא אורטופד שאצלו אנו במעקב, בחליט על סמך צילומי הרנטגן שזהו תהליך של שבר מאמץ (הילדה אינה ספורטאית- זו שאלה שנשאלה). מה שמדאיג אותי , שלמרות המנוחה מזה 3 חודשים החלו כאבים נוספים = במרפקי הידיים, בברכיים בחגורת הכתפיים - ואני שואלת אולי יש טעות באבחנה?? אשמח אם תיעץ לי, תכוון אותי בעוד רעיונות לטייפול. אולי עוד צילומים או בדיקות דם. זאת ילדה בריאה. בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב "בעצם"

ד''ר אודי לבל
    23/03/2009

רוחמה שלום. הנושא קצת מסובך וייחודי מכדי לדון בו כאן. קליטת יתר נקודתית במפוי עצם תמיד חשודה כגידול ושבר מאמץ יכול להיות מאוד דומה. אם אין רקע של מאמץ, כמובן ששבר מאמץ לא בא בחשבון וצריך לחפש סיבה. אני מציע לפנות לאורתופד שעוסק בתחום הזה (לרוב אורתופדיה-אונקולוגית) ולבצע אצלו את הבירור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו