נעל הפוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעל הפוכה
    אורלי
    02/06/2009

שלום רב,
    ביתי בת שלושה חודשים וחצי. לפני כשלושה שבועות היינו אצל אורטופד שהצביע על כך שכפות רגליה ושוקיה פונים פנימה. התבקשנו להשכיב את הילד על הבן עם פיסוק וכפות רגליים פונות החוצה. כעבור 3 שבועות הגענו לביקורת. נראה שאין שיפור בכפות הרגליים ובשוקיים. הרופא אמר שישנם נעליים ("נעל הפוכה") שיש לנעול לילדה למשך 6 שבועות, או לשים גבס. אני מבינה שאם לא יהייה שיפור עם הנעל יצטרכו לשים גבס בכל מקרה.
    1) האם כדאי לנסות לנעול את הנעליים למשך 6 שבועות או ישר לשים גבס למשך 3 שבועות?
    2) האם קופות החולים משתתפות במחיר הנעליים היקרות (500 ש"ח)?
    3) אם כף הרגל תסתדר בעקבות נעילת הנעל, האם השוק המסובב גם הוא פנימה יסתדר בעצמו?
    4) האם יתכן שגם השוק וגם כף הרגל תסתדר בעצמה עם גדילתה של הילדה וללא התערבות?

תודה רבה מראש!!
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נעל הפוכה

הוספת תגובה

• סבוב פנימי של הכפות

ד''ר אודי לבל
    02/06/2009

ליאור שלום. כמו פעמים רבות בעבר בפורום זה, אני ממליץ לקרוא את החוברת להורים שכתב אחד המובילים בתחום אורתופדיה של ילדים - וניתן להוריד מאתר המחלקה שלי בשערי צדק. בגדול הפרעות סיבוביות ברגליים מחולקות לפי גובה הבעיה (ירך,שוק, כף רגל) השפעתן של נעליים מועטה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו