מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחירת עגלה לתינוקאלה17/06/2009
שלום
אנחנו כרגע בוחרים עגלה לתינוק והשיקול היחיד הינו טובת ובריאות התינוק. אין הגבלות מקוםתמשקל וכו...
אהבנו עגלות של ABC DESIGN עם אמבטיה מתפרקת וטיולון. משמתריד אותי זה שאין אפשרות בטיולון לשנות זווית בין גוף לרגלי התינוק.הטיולון כיחידה יכול להפוך למצב שכיבה אך יוצא שרגלי הילד יהיו כל הזמן כלפי מעלה.האם זה בסדר? האם אי שינוי בין הזווית של גוף לרגליים לא אמורה להשתנות אם הילד מבלה הרבה זמן בטיולון?
שאלה שניה בעגלה שניה שראינו המקום ישיבה עצמו יחסית ארוך ורחב. כלומר בין גב העגלה לסוף העגלה יש בממוצע יותר 9 ס"מ.האם זה לא יפגע בגב התינוק? מהו המרחק הרצוי?
תודה רבה על התשוב וסליחה על הסיפור הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים טריים - קדימה להגיב!!
ד''ר אודי לבל17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת ההורים
אלה17/06/2009אני מאוד אודה לכל ההורים שיגיבו אך הייתי גם מאוד שמחה לשמוע את דעתו של אורטופד בעיניין הזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלות...
ד''ר אודי לבל19/06/2009אלה שלום, לא עניתי כי ממש אין לי מידע, אני לא מכיר מחקר משמעותי בתחומים האלה (מנשאים, עגלות מזרונים) וכבר כתבתי כאן בעבר שהנושאים האלה נזנחו על ידי המחקר הרפואי, אולי בגלל שאינם חשובים או מסיבות כלכליות או אולי בגלל שיש דברים יותר בוערים לחפש להם פתרון, אני לא יודע. לעצם שאלותיך על תנוחת שכיבה והרמת הרגליים - כאורתופד אני מעדיף מצב בו התינוק ישכב כרצונו ויוכל לנוע, להתהפך, לכופף ירכיים וברכיים וכדומה. כאמור אין לי מידע מבוסס שיתמוך בזה. היו תצפיות על עמים בהם היה נהוג "לארוז" תינוקות בשמיכות עבות במצב של רגליים ישרות ומצאו שם בעיות במפרקי ירכיים בשיעור גבוה מהרגיל. לעומת זאת, הצמדת תינוק לגב האם כל היום בלי לזוז לא נמצאה בעייתית. אם כי היות שזה באפריקה יתכן שלא נבדקו הפרטים לעומק. אני חושב שכדאי למצוא עגלה שתתאים לתינוק המאוד קטן שכמעט לא זז וגם לקצת יותר גדול שכבר מתחיל לנוע ולעקוב אחר הסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה לא מומלצת -ABC DESIGN
עופר19/06/2009יש לנו עגלה של ABC DESIGN ויש לה בעיות עם הגלגלים וקושי בקיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן אלה
רותי21/06/2009קודם כל מזל טוב, באם נולד התינוק...
הבחירה של העגלה צריכה לבוא עם האינסיטינקטים שלך כאם.
מה שחשוב הוא נוחות הסגירה, לא עגלה מסורבלת.
לקיץ לאאאאא הייתי ממליצה בכלל על עגלה עם אמבטיה, בשל החום הנורא ששורר בארץ הקטנה שלנו.
וחוץ מזה שזו עגלה מסורבלת וגדולה.
העגלות עם שלושת הגלגלים מכל הסוגים קצת מסורבלות להכנסה לפעמים לתא המטען, תקחי זאת בחשבון...
לגבי טיולון, הילד גדל לאט לאט, והרגליים יהיו שמוטות כלפי מטה, כך שמכך אין מה לדאוג...
מה שחשוב שלילד יהיה מספיק מקום בעגלה, שלא יהיה צפוף בעגלה, שהוא יוכל להתהפך ולנוע בכייף בעגלה... שלך תהיה נוחה האחיזה בעגלה, תנסי תטיילי מעט עם העגלה בחנות ותתרשמי...
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על עגלה
דודו23/06/2009שלום ,
לנו יש עגלה של מקסי קוזי עם האמבטיה הקשיחה ואנחנו מאוד מאוד מרוצים ממנה (אחרי שנה של שימוש במוצר) .
אשתי עבדה בשילב וקיבלה המון סופרלטיבים על העגלה מהלקוחות שקנו אותה .
מקווה שעזרתי.
דודו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)