לאחר חבלה בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר חבלה בברך
    רותי
    21/06/2009

שלום לך

המדובר בילד בן 12.5 שנים, שסובב את הברך במהלך טיול שנתי.

ביקרנו אצל האורטופד, והוא מתלבט מאוד לגבי ארתרוסקופיה, הוא לקח את צילום ה-MRI על מנת לשוחח על כך עם צוות האורטופדיה בבי"ח בו הוא עובד.
    הוא טוען שיש נזק בסחוס MCF קידמי עם בצקת לשדית מתחת לנזק, עפ"י מה שראה בצילום ה-MRI. לדעתו ייתכן והסחוס קרע את הסחוס, וזה נראה כך, אפילו שאיני מבינה כל כך בצילומים עפ"י מה שהוא הראה לי רואים שהסחוס דחף את כל המיניסקוס פנימה, חלקו בחוץ וחלקו ככל הנראה בפנים נקרע, לדעתו זהו נזק לא קל, ועל כן הוא החליט לקחת את הצילום עימו. בינתיים על הבן שלי להשתדל ללכת על קצות האצבעות על מנת להקל על עומס הברך, ולהיות עדינים בפיזיותרפיה, יש לציין שבפיזיותרפיה הכריחו אותו לדרוך על כף הרגל, וזה היה לו קשה מאוד, אתה ממליץ להמשיך עם הקביים בינתיים??
    האם תוכל להסביר לי מעט, הבנתי שזו עצם שמספקת כביכול מזון לסחוס??

תודה, ואני מצטערת אם זה מעט ארוך, אתה יודע אילו שאלות של אמא דואגת..
    תודה רבה ויום נעים לך
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר חבלה בברך

הוספת תגובה

• דילגתם עליי...

רותי
    21/06/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק סחוסי בברך

ד''ר אודי לבל
    21/06/2009

רותי שלום. כפי שאת רואה גם אמצעי ההדמיה היותר חדשים הם רק הדמיות. אבן במקרים רבים לא ברור "מה הולך" בתוך הברך בחבלה סיבובית וצריך לפי ה- MRI להמשר אם יש פגיעה ממשית בסחוס שעוטף את עצם הירך (MFC) או לא. אני מניח שכוונת הרופא שלכן לאסוף עוד דעות בקשר לצורך בארתרוסקופיה. אם הוא ימליץ על כך - זה יהיה כנראה עקב מחשבה שיש חלקי סחוס קרועים בהם צריך לטפל. יש בזה אכן מרכיב מסוים של הימור אבל הפעולה הניתוחית היא מאוד מוגבלת והסיכון בה מזערי לעומת התועלת הרבה שהיא יכולה להביא. לגבי טיפולי הביניים - אין לי מה להוסיף למעט דעתי (הקבועה..) שאין טעם לתת הוראות שאי אפשר לקיים אותן (כמו ללכת על קצות אצבעות) אם מומלץ לא לדרוך - צריך ללכת עם קביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך, יומנעים

רותי
    22/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו