מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת בגב לילדה בת 5.5מחרז דורית24/08/2009
שלום,
היום בטיפת חלב איבחנו לילדה שלי עקמת בגב. הרופאה קבעה שיש רק צורך במעקב בעוד חצי שנה - שנה אבל ממליצה על שחיה לחיזוק הגב.
לא כל כך הבנתי מההסבר שלה מה המשמעות של עקמת, האם המצב יכול להישאר כפי שהוא ולא יפריע לה בעתיד, מה המשמעות מבחינת יציבות, ישיבה או מראה חיצוני?.
תודה - דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל מוקדם
ד''ר אודי לבל24/08/2009דורית שלום. עקמת היא מחלה ששכיחותה משמעותית בגיל ההתבגרות ובעיקר אצל בנות. זוהי סטיה של עמוד השידרה בקו אמצע הגוף והיא מלווה גם פיתול של החוליות.
אם לביתך בת החמש וחצי יש אסימטריה של הגב - קחי אותה לבדיקה אצל אורתופד. בגיל כזה יש לממצא הזה משמעות גדולה על התפתחות הגב ובית החזה ומוטב לברר בהקדם את סיבת האסימטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
55018/10/2009שלום דורית :
אני ילדה בת 12 עם עקמת גם בגב אני יכולה להסביר לך מה יש לביתך בגב ביתך הקטנה סובלת מעקמת בעמוד השידרה וכן יש לזה השפעה על העתיד העקמת היא סטייה של עמוד השידרה לצד או לצד אחר אני למשל עם 2 עקמות וגיליתי את העקמת בגיל 11 וחצי והיום אני בת 12 מאז שגיליתי את העקמת התחלתי לילבוש חגורת גב שניקראת בוסטון למרות שיש גם מילוואקי ..
אני חושת שחשוב שטתפלי בילדה שלך כמה שיותר מוקדם כי ככול שעובר הזמן העקמת מחמירה וביתך יכולה להיות קצת עקומה ויכולה ליסבול מכאבים בגב .
אני שמחה עם עניתי לך על שאלתך בברכה :550* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדלי גיל בעקמת
ד''ר אודי לבל18/10/2009שלום לכולם. ממש משמח לקרוא את הדיון. אני מאמין שכוחו של הפורום הוא במידע שעובר בין מי שמקורבים בעיה. זה לטעמי הרבה יותר משמעותי מאשר דעתי כרופא. כל הכבוד ל- 550.
אבל בכל זאת אני רוצה להסביר את ההבדל בין עקמת של מתבגרות לעקמת מוקדמת. אצל המתבגרות (כמעט תמיד אצל בנות...) העקמת באה עם ההתבגרות ולרוב ללא מום כלשהו בעמוד השידרה אלא כנראה מאיזשהו חוסר איזון שרירי. אצל הקטנים זה לעיתים נובע מבעיה במבנה עמוד השידרה או רקמה שכנה שגורמת לעיוות הגו. לכן אצל הקטנים אנחנו ממהרים לברר, להעמיק בחיפוש הסיבה ורק אח"כ לשקול איך לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)