רנטגן פרקי ירכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רנטגן פרקי ירכיים
    100
    16/11/2009

בתי בת 4 וחצי חודשים. לאחר מעקב כל חודש אצל אורטופד שכלל רנטגן לפרקי ירכיים, הומלץ לעשות צילום רנטגן שלפי התוצאות יבדק התחלת שימוש ברצועות.
    זה משהו שמאוד מדאיג אותי, האם ללא השימוש ברצועות יתכן החמרה ?

תוצאות הרנטגן הם :

זויות אסטבולרי ימין 39 מעלות DDH
    זויות אסטבולרי שמאל 38 מעלות DDH

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רנטגן פרקי ירכיים

הוספת תגובה

• ממצאי רנטגן ב- DDH

ד''ר אודי לבל
    16/11/2009

חגית שלום. ממה שכתבת אני מתקשה קצת להבין ואני מקוה לענות לעניין. לעיתים לאחר בדיקת אולטרא-סאונד אנחנו לא משוכנעים שהממצא ממש תקין ומבקשים לקראת גיל חצי שנה לבצע צילום אגן - ייתכן שזה המצב. הזווית כפי שכתבת אותה אינה כל העניין. קיימים עוד מאפיינים שיכתיבו האם יש בעיה או שהילדה מתפתחת היטב. אני מציע לחזור לרופא ולבקש הסבר מפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

100
    16/11/2009

ד"ר לבל שלום ותודה על ההתיחחסות המהירה והאדיבה

האורתופד אמר כבר באולטרסאונד שהפרק לא התאחהה אך הסכים להמשיך ולעקוב כל חודש (במשך 3 חודשים) כדי לראות אם המצב ישתפר. לאחר שגם בפעם האחרונה הפרק נראה לא תקין, שלח אותנו לרנטגן שאלו תוצאותיו :

זויות אסטבולרי ימין 39 מעלות DDH
    זויות אסטבולרי שמאל 38 מעלות DDH

עכשיו התינוקת בת 4 וחצי חודשים והוא המליץ על רצועות.
    אותי זה מדאיג, מה קורה אם לא מטפלים ? מה הסיכוי שזה יחלים מעצמו ?
    והאם יש מה לעשות כדי ליעל את הטיפול ? למשל לשים את הרצועות על הגוף ? לא להוריד אפילו למקלחת ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו