מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלבפוטאמא מודאגת01/12/2009
שלום
אני בשבוע 14+4 להריוני השני. אתמול עשיתי סקירת מערכות והרופא ראה 'קלאבפוט' ברגל שמאל.
הוא אמר שזו בעיה אורטופדית קלה שניתנת לפתרון ודי הרגיע אותנו, אבל מחומר שאני קוראת עכשיו באינטרטנט אני קצת פחות רגועה...
האם תמיד הטיפול הוא עד גיל 4? האם הבעיה מפריעה להתפתחות הליכה?
כמה זה חמור? האם זה חלילה מצביע על בעיות נוספות?
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלאבפוט באבחון קדם לידתי
ד''ר אודי לבל02/12/2009אמא שלום. ראשית הרבה מקרים שנחשדים בעת ההריון מתגלים כרגל תקינה כשהילד/ה נולד/ת, שנית גם אם יש קלאבפוט הטיפול לא נורא ואנו מגיעים ברוב המקרים לכף רגל ממש מצוינת בלי ניתוח. לגבי קשר למומים אחרים - אכן קיים מתאם מסוים אבל זה במיעוט המקרים. הרוב הגדול של התינוקות סובלים רק מקלאבפוט ובריאים מכל בחינה אחרת. הציגי את החששות בפני הגינקולוג, והוא יעזור לך לחשוב על כל ההשלכות של הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, הצלחת להרגיע אותי מעט
אמא מודאגת03/12/2009אתמול נפגשתי עם הגניקולוג שלי ואחרי השיחה איתו הרגשתי שהדבר הנכון ביותר הוא לעשות הפלה (דבר שהוא שלל בתוקף).
עד כמה חשוב לעשות בדיקת מי שפיר עם ממצא כזה? יש לנו פגישה עם גנטיקאית (שברור לי שתמליץ על מי שפיר כדרכם של גנטיקאים) יש לי גם תור לאורטופד ילדים (ד"ר אנגל) האם יש טעם ביעוץ איתו בשלב כלכך מוקדם או שרצוי להגיע אליו אחרי שיש את כל שאר הבדיקות והנתונים?
מה הסיכויים שאחרי שראו רגל קלובה בus הילד יוולד עם רגל רגילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקלאבפוט לפי אולטראסאונד
ד''ר אודי לבל04/12/2009אמא שוב שלום. אני נזהר מאוד צלהביע דעה בהחלטתכם מה ללעשות. זכרו שקיים בהחלט סיכוי סביר שיתבר שאין בכלל קלאבפוט. לא אנקוט באחוזים כי מבחינתכם זה כן או לא, וכמה יש בסטטיסטיקה העולמית ממש לא רלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא מודאגת03/12/2009האם אפשר ע"פ הUS לדעת מה חומרת הקלבפוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי ילד שנולד עם קלאבפוט
הורים לאחדכזה26/01/2010ואין לך שום סיבה לחשוש!
אני מבינה את ההלם הראשוני וחוויתי גם הריון לא פשוט, אבל אין צורך להיסחף ולהרחיק לכת להפלה. מדובר בבעייה אורטופדית פשוטה שהטיפול בה לא כ"כ נורא.
למעשה מדובר בטיפול עד גיל שנתיים שהרוב הקשה הוא בחודש-חודשיים הראשונים.
הילד, בלי עין הרע, מתפתח יפה ואף מקדים את גילו. (הוא כעת בן 5 חודשים)
בנוסף הופתענו לגלות שהתופעה מאוד נפוצה ורק במשפחה הקרובה גילינו שהיו 2-3 מקרים של קלאבפוט שאפילו לא ידענו עליהם קודם.
כמובן שיש לבצע בדיקות נוספות כדי לשלול קשר לבעיות גנטייות אחרות (בדיקת מי שפיר וכד')
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקירה נוספת
רותי08/02/2010מהנסיון במשפחה שלנו אני ממליצה לך לערוך סקירה נוספת אצל מומחה כדי לקבל אימות לאבחנה ולראות אם אין מומים נוספים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)