מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות קשה לגבי טיפול בספייקהאוהד13/12/2009
שלום רב,
אני ואשתי מצויים בדילמה קשה לאחר ביקור אצל 3 רופאים.
2 רופאים ממליצים על טיפול בגבס לאחר שבמשך ארבעה וחצי חודשים עם רצועות לא הושגו התוצאות הרצויות.
דעת הרופא השלישי פרופסור גנאל מבית החולים תל השומר כי עקב גמישות יתר חריגה אצל הילדה גיבוס לא יעזור, יש להמתין מס' חודשים בתקווה שהירך תתמקם במקומה, ואם לא תמוקם בעזרת ניתוח.
ביתי בת 9 חודשים וטרם החלה בזחילה לכן פרופ' גנאל טוען שיש זמן לאפשר למפרק להתקבע בעצמו מכיוון שגם ככה הילדה לא מתחילה ללכת בזמן הקרוב.
עוד חשוב לי לציין כי שני הרופאים הנותרים לא התייחסו לרמת הגמישות של הילדה ואמרו כי זה לא משנה, אך מעיון שלי בפורום ראיתי יותר ממקרה אחד של ילד/ה שאף נותחו בניתוח סגור והבעיה לא נפתרה עקב גמישות חריגה.
אנא דעתך לגבי טיפול בגבס לילדים גמישים במיוחד, האם יש הבדל?
בברכה ובתודה מראש,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגבס ספיקה
ד''ר מרק אידלמן13/12/2009שלום אוהד,
באופן כללי דעתי היא שאם פרק לא משוחזר ב100 % , צריך לשחזר את הפרק.אם רצועות לא עזרו, כן יש אינדיקציה לגבס ספיקה.אני מכבד מאוד את פרופ גאנל,והוא גם במצב טוב ממני כי אני לא בדקתי את ילדה וגם לא ראיתי צילומיה.היה לי יותר קל להגיד לך דעתי אם לא הייתי יודע את מעורבים .
מצתער על חוסר יעלות בתשובתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
אוהד15/12/2009אך אנסה ואוסיף שאלה,
בצילום רנטגן התקבלו התוצאות הבאות:
צילום אגן דיספלזיה אצטבולרית משמעותית מימין עם זווית אצטולרית של 45 מעלות יחסית ל-25 מעלות משמאל ללא הופעה של גרעין התגרמות עם לטראליזציה של הראש הפמור.
שאלתי היא האם בבחירת אופי הטיפול (לגבס או לחכות ואם לא יתמקם אז לנתח) יש משקל לגמישותה של הילדה? שכן החשש הגדול שלנו הוא לגבס אותה למשך 3 חודשים שבהמשך יתגלו כמיותרים עקב גמישות היתר.
אני יודע כי אני מקשה עליך עם השאלה אך הייתי יותר משמח לשמוע את דעתך.
בברכה ובתודה מראש,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוהד
ד''ר מרק אידלמן16/12/200945 מעלות זה הרבה, כן הייתי מנסה את גבס ספיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)