clubfoot וחשד ל- arthrogryposis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• clubfoot וחשד ל- arthrogryposis
    ענת
    26/12/2009

שלום! בשבוע 30 להריון מצאו אצל העובר קלאבפוט יותר קשה ברגל אחת ופחות ברגל השנייה. יש לציין שכל הבדיקות הקודמות היו תקינות כולל סקירה מורחבת. כשבוע לאחר מכן גילו גם אזשהו ממצא בכפות הידיים. העובר פותח וסוגר אגרופים, רואים תנועות הידיים פרט לכופוף במפרק של כף היד. הופנתי ליעוץ גנטי, שהמליץ לי על הפסקת הריון בגלל חשד לארטרוגריפוזיס, שיכול להוביל לנכות קשה לדבריו. רציתי לדעת עד כמה הבעיה חמורה ועד כמה זה ניתן לטיפול? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    clubfoot וחשד ל- arthrogryposis

הוספת תגובה

• ארטרוגריפוזיס

ד''ר מרק אידלמן
    27/12/2009

שלום ענת,
    את באמת נמצאת בדילמה לא פשוטה, ואין לי תשובה חד משמעית.
    ארטרוגריפוזיס-זה בערך 300 ווריאנטים של נוקשות במפרקים שונים,אם כי יש דרגות קושי שונות.
    אינטליגנציה תקינה בילדים אלה, אך הנוקשות גורמת לבעייות לא קטנות: חלק מהילדים ומהמבוגרים יושבים בכיסא גלגלים , וחלק אמבולטורים.
    את צריכה לשאול שאלה עקרונית : מה הסבירות שזה באמת ארטרוגריפוזיס?
    אם התשובה מעל 50% הייתי ממליץ על הפסקת הריון.
    בהצלחה
    מרק אידלמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• clubfoot וחשד ל- arthrogryposis

N Doron
    12/01/2010

hi Anat
    I currently live in the USA and have simmilar issue I'm also 30 weeks pregnant. I was wondering if you'd like to speak on the phone (I can call you) please let me know if you are interested.
    thanks N Doron

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו