מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צעדים ראשוניםהגר07/02/2010
שלום,
בתי בת שנה וחודשיים והחלה ללכת לפני כשבועיים. אני יודעת שמומלץ לדחות את ההליכה עם נעליים ולתת לרגל להיות חוםשיה. עם זאת, היא הולכת לפעוטון ועקב הקור אני מעדיפה שתהיה לה נעל, לפחות לחצר ולטיולים. אז נסעתי בהתרגשות רבה וקניתי לה נעלי צעד ראשון של חברה טובה וידועה... זכרתי מבתי הבכורה שבהתחלה קצת קשה להתרגל לנעליים אבל הפעם מדובר בבעיה שונה. כשהיא יחפה היא הולכת מקסים, די יציב, ובמהירויות משתנות. כשהיא עם הנעליים, רגל ימין נכנסת מעט פנימה וזה יוצר הליכה מצחיקה ונפילות. כשניסיתי לנעול לה את נעלי הצעד הראשון שהיו של אחותה (שגדולה ממנה בשנה ושלושה חודשים) היא הלכה איתן מצויין. ההשערה שלי היא שבגלל שהנעליים משומשות הן רכות וזה דומה יותר להליכה ללא נעליים. החלטנו לאפשר לה ללכת עם הנעליים הישנות עד שההיכה תתייצב ואז לנסות שוב נעליים חדשות.
האם זו החלטה טובה? כלומר, האם יכול להיגרם לה נזק מנעליים שאחותה נעלה במשך מספר חודשים? מה יכול לגרום לה לסובב את הרגל פנימה רק בנעל חדשה ולא בנעל ישנה או ללא נעל?
אשמח להמלצות...
תודה,
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
הגר09/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעליים
ד''ר אודי לבל09/02/2010הגר שלום. אני לא רואה שום בעיה בכך שהתינוקת תלך עם נעל רכה ומשומשת. אם היא הולכת איתה יפה - נהדר, חסכת כסף, נתת לה נעל נוחה, וגם את שמחה שההליכה נראית טוב. לגבי סבוב פנימי הזמן הליכה- אני מניח שאם זה מופיע רק בהליכה עם נעל מסוימת אין לזה שום משמעות בטווח הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)