בדיקת רנטגן חוזרת לצורך מעקב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת רנטגן חוזרת לצורך מעקב
    אמא מודאגת
    08/03/2010

בתי נולדה בניתוח קיסרי בגלל מצב עכוז. לכן נשלחנו לבדיקת אולטראסאונד שבה אובחנה כקנדדידטית לדיספלזיה בירכיים (הרופא התלבט לאחר קבלת התוצאות כי ככל הנראה היא היתה גבולית, אך לאחר ששמע שאני, האמא, הייתי עם רצועות כתינוקת) החליט לשים רצועות למשך חודשיים ליתר ביטחון. לאחר כחודשיים עברה בדיקת אולטראסאונד תקינה ובביקורת חצי שנה נערכה לה בדיקת רנטגן והכל נראה תקין.
    בביקורת גיל שנה התבקשנו על ידי הרופא לעשות עוד צילום רנטגן אך אני התנגדתי מפחד לקרינה.
    הרופא אמר שאפשר לדחות את הצילום בשנה נוספת.
    בלי ששמנו לב חלפה לה עוד שנה ועכשיו לפני הביקורת של גיל שנתיים עולות בי שוב התהיות האם צילום נוסף באזור כל כך רגיש אומנם הכרחי? הילדה הולכת, רצה וקופצת ללא בעיה...
    יש לציין כי אנחנו חיים בארה"ב וטיסות טראנסאטלנטיות הן חלק משיגרת חיינו (לפחות פעם בשנה) ואני מוטרדת מאוד מעניין הקרינה.

אשמח לשמוע על הצורך בצילום נוסף...

תודה,

אמא מוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ושכחתי להוסיף...

אמא מודאגת
    08/03/2010

שבגיל תשעה חודשים, סבלה הקטנטונת מדלקת בדרכי השתן ולכן עברה הדמייה שבה נבחנה פעילות הכליות...

עוד ועוד קרינה באזור כל כך רגיש....

מה לעשות???

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לצלם

ד''ר אודי לבל
    12/03/2010

אמא שלום. בהחלט כן - בצעו צילום, זה מאוד חשוב. זה יכול להכריע לגבי הצורך בטיפול ב- DDH והסיכון כאן גדול בהרבה מהסיכון שבצילום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו