האם יש קשר בין ספורט לגדילה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש קשר בין ספורט לגדילה?
    אירית
    28/10/2007

דר' שלום,
    ביתי בת 7 , מזה 3 שנים היא עוסקת בספורט שנקרא אירובי תחרותי , זהו ספורט שמאוד דומה להתעמלות קרקע (אך מרובה קפיצות ). כבר זמן רב אני מנסה להבין אם אכן קיימים סוגי ספורט "מקצרים" וסוגי ספורט שמאריכים את הגוף.
    למשל האם התעמלות קרקע ,הרמת משקולות וכד' הם סוגי ספורט שמקצרים או לחילופין עוצרים גדילה וגביהה של ילדים? והאם שחייה וכדורסל מאריכים את הגוף , תורמים יותר לגובה ?
    ביתי נמנית על אחוזון 5 בעקומות הגדילה -הכי נמוכה בכיתה שלה , ואלופה באותו סוג של ספורט, המדריכה אומרת שהיא רואה אצלה עתיד מזהיר בתחום . מה ששמתי לב הוא שכל האלופים שם מאוד נמוכים לגילם (בניגוד להוריהם שלא בהכרח נמוכים ) , רחבים במבנה ונמוכים .אני שוקלת להפסיק את החוג הזה בו היא משתתפת ורשמתי אותה כבר לחוג שחייה .
    מה דעתך - יש מקום להגיגים הנ"ל ? או ממש לא ?
    תודה מראש ,
    אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעילות מקצועית בספורט וצמיחה

ד''ר אודי לבל
    28/10/2007

אירית שלום בעיה שאת מעלה - (הפרעת צמיחה אצל נערה שעוסקת בספורט באופן מקצועי) היא משמעותית ומעסיקה את הספורטאי וההורים. תיתכן הפרעה קשה בצמיחה וכדאי לדון בכך עם רופאי ילדים אשר מתמצאים בנושא, כי לצמיחתה ולבריאותה הכללית של הילדה יכול להיות קשר הדוק עם עוצמת האימון. אני מציע בחום להתייעץ עם רופאי יחידת רפואת ספורט לילדים בבי"ח מאיר (דר' אלייקים ושותפיו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר לבל מודה לך על תשובתך המהירה

אירית
    28/10/2007

אני נענית כמובן לעצתך וכשיהיו בידיי תשובות ,מבטיחה לחזור ולעדכן בפורום הכל-כך חשוב הזה .
    שוב תודה,
    אירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו