מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CDH דרגה 2B בגיל 4 חודשיםענת27/06/2010
שלום,
האם CDH בדרגה 2B בגיל 4 חודשים ברגל ימין מחייב טיפול ברצועות פבליק?
או שהבעיה יכולה להסתדר מעצמה עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בגיל ארבעה חודשים
ד''ר אודי לבל28/06/2010ענת שלום. בגיל 4 חודשים אני לא נוטה לחכות לשום דבר. זה כבר גיל שצריך לטפל ברצינות. כמובן שאני מסתמך על כך שאורתופד שהוסמך בשיטה קבע אבחנה מדויקת. תהליך ההבשלה של מפרק הירך צריך להגיע לנורמה עד גיל 3 חודשים (לרוב קודם), ולכן אחרי גיל זה אין מה לחכות - אם לא בשל לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH 2B בגיל 4 חודשים
ענת28/06/2010תודה על תשובתך המהירה,
הייתי אצל 3 רופאים עם התינוקת.
רופא ראשון קבע שיש דרגה 2B ויש לטפל ברצועות פבליק לפחות 6 שבועות. ישר קניתי רצועות ועוד באותו יום הוא התאים את הרצועות לילדה.
יום למחרת הלכתי לרופא נוסף לקבל עוד חוות דעת. הרופא השני קבע שהבעיה היא גבולית, רשם בהבחנתו שיש דרגה 2B, אין צורך לטפל כרגע ויש לחזור בעוד 6 שבועות לביקורת.
לכן הלכתי לרופא שלישי יומיים לאחר מכן. יש לציין שהילדה כבר עם הרצועות כ4 ימים. הרופא השלישי בדק אותה באולטרסאונד וקבע שאין שום בעיה. אחרי שרשם את הבחנתו, סיפרתי לו שהייתי אצל עוד 2 רופאים שקבעו דרגה 2B. עדיין הוא אמר שאין מה לטפל ושצריך לחזור לביקורת בעוד חודש.
השאלה היא האם תוך 4 ימים דרגה 2B יכולה להסתדר? האם היית ממליץ להמשיך עם הרצועות או להוריד אותם ולחזור לביקורת בעוד מספר שבועות? האם יש איזה סיכון בלבישת רצועות אלו?
אני יכולה לשלוח לך באימייל מי הם הרופאים שהייתי אצלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל28/06/2010שוב שלום. אכן הבעיה בדרגה B היא ההחלטה האם זה כבר מעבר למצבהתקין או שעדיין "לא בשל" - זה התרגום מגרמנית, ולכן צריך לטפל. לא חשוב מי הרופאים ברור שהמצב גבולי. אני מניח שכדאי לטפל 3 שבועות עד ארבעה, ולחזור על US, הסיכון בריתמה קיים אך הוא קטן (פגיעה בראש הירך), ומשמעותי רק במקרים של פריקה ולא מקרי הבשלה מאוחרת. טפלו!, אל תרחיקו את המעקבים לחודש וחצי - זה יותר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH דרגה 2B בגיל 4 חודשים
ענת28/06/2010תודה רבה על תשובתך!! עזרת לי מאד.
יש לי שאלה כללית לגבי רצועות פבליק - האם הם אמורות להחזיק את הרגליים בפיסוק או שהמטרה להחזיק את הרגל הבעיתית בזווית של 90 מעלות?
האם יש סוג מועדף של רצועות פבליק? כרגע יש לי רצועות בז' מאיזה מכון בפ"ת, אבל שמעתי שיש גם רצועות לבנות. מה עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל28/06/2010אין משמעות לחברה. הפעולה של הרצועה היא פיסוק מועט וכיפוף מרובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות!
ענת28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)