פעוט בן שנה ושבעה חודשים היפוטוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנה ושבעה חודשים היפוטוני
    גם אני
    15/08/2010

בני נולד היפוטוני כנראה עקב לידה טראומטית. הוא כרגע בן שנה ושבעה חודשים והולך אבל רואים שהוא עדיין לא יציב, נופל הרבה, מבקש יד. השאלה: האם לקנות סנדלים ואם כן איזה, (סוליה קשה או גמישה?) או עדיף יחף. דבר שני כשיושב בעגלה הוא לא מצליח לשבת ישר אלא מחליק הצידה ואז הוא יושב מקופל הצידה ונשען עם הראש על דופן העגלה. כשיושב על כסא רגיל הוא פשוט אחרי כמה זמן מחליק וצריך להעלות אותו בחזרה כדי שלא ייפול. האם תופעה זו מוכרת? מה נתן לעשות? הוא נמצא במעקב פיזיותרפי ומתקדם בסדר גמור אך הבעייה שמתחיל גן עוד שבועיים ואני לא יודעת מה לתדרך את הצוות כדי שיעזרו לו. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היפוטוניה

ד''ר אודי לבל
    15/08/2010

שלום. יש פיתוי גדול לייעץ במקרה שלך, אני פוגש הרבה משפחות במרפאה עם שאלות דומות. אבל... אין תחליף לצוות הקבוע שעוקב אחר הילד. כל עצה שאתן כאן מתבססת על תיאור מאוד קצר וללא היכרות ממשית עם הילד ומצבו. טיפול בילדים עם עיכוב בהתפתחות חייב להיות רב צוותי, ממושך, זהיר, מתואם עם ההורים - פני לצוות המכיר אותכם וביחד תגבשו את התהליך הטיפולי לשנה קרובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל...

גם אני
    16/08/2010

מי שמטפל בו זו פיזיותרפיסטית שעוקבת אחריו כל חודשיים ומבחינתה הוא מתקדם יפה יחסית להיפוטוניה ולא צריך שום תרגילים. הוא כבר הולך אך מבקש יד. לגבי סנדלים היא אמרה להתייעץ עם אורתופד אבל נראה לי מצחיק ללכת לרופא רק על מנת לשאול אותו מה לקנות (ובכל מקרה עד שיתפנה תור אני כבר אצטרך את הסנדלים) ברור לי שעדיף כמה שיותר יחף. אני מתכוונת לסנדל בשביל החוץ... כך שאם תוכל לספר מנסיונך מה בדרך כלל מתאים להיפוטונים בעלי גמישות יתר של המפרקים, אשמח ואודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אודי לבל
    16/08/2010

אני מבין, אבל בלי היכרות והתרשמות מהילד ממש לא ניתן לייעץ. מדובר בתופעה שהיא ספקטרום רחב של קשיים - ממצבים קלים ביותר (שאני נוטה לחשוב שאנחנו מטפלים בהם ללא צידוק אמיתי) ועד לבעיות קשות תפקוד המוטורי. איני רואה כל בעיה בכך שתעשי מה שתייעץ לך הפזיותרפיסטית - היא מכירה את הילד הכי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו