מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלאבפוטדניאל27/12/2007
שלום
אתמול נולד נכדי הראשון וכפות רגליו מכונסות מעוגלות פנימה , עוד בזמן ההריון האורטופד אמר
לנו שתהיה הבעיה הזו ואמר שזה נקרא קלאבפוט ,אם תוכל לומר לי מה גודל הבעיה מבחינה
אורטופדית וכיצד מטפלים בבעיה אודה לך מאוד , היום נאמר לי ששמו לתינוק פלסטרים ברגלים ,
דבר נוסף , בני הצעיר גם נולד עם כפות רגליים מכונסות לפני כ-17.5 שנים וטופל עם גבס ברגלים
עד הבירכיים כ-6 או 7 חודשים , ולאחר מכן הלך עם נעלים הפוכות , במשך הזמן הרגלים החלו
להתיישר ואנחנו הקפדנו כל הזמן להזכיר לו ליישר את הרגלים בהליכה ,
האם זו יכולה להיות בעיה גנטית ?
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד אינפורמציה
דניאל27/12/2007היום הפיזיאוטרפיסטית אמרה לכלתי שיתכן וישנה או תהיה בעתיד בעיה נוירולוגית ושאולי בכלל
מכאן באה הבעיה של כפות הרגלים המכונסות , הכפות יושבות ממש פנימה כמו מצתלבות
אחת על השניה , בתמונה שצילמו את התינוק , לי לפחות נראה כאלו גם שורש כף הרגל עקומה
פנימה , אבל כמובן שאני לא בטוחה , אני ממש חוששת למצבו האורטופדי של נכדי , בבקשה
אם תוכל לומר לי משהו שירגיע אותי אשמח מאוד
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהclubfoot
ד''ר אודי לבל28/12/2007דניאל שלום, ראשית מזל טוב. כהרגלי לא אתייחס ישירות למה שאולי יש לנכד, אלא באופן כללי לתופעה המכונה clubfoot או בעברית כף רגל סוסנית. אתן כאן מידע מקוצר, באתר של ביה"ח שלי יש סקירה יותר רחבה להורים (www.szmc.org.il) תחת אורתופדיה ילדים. יש שם גם קישורים לאתרים נוספים. קלאב-פוט הוא עיוות "אחיד" (חוזר על אצמו בצורה די קבועה אצל ילדים שונים) בו השוק וכף הרגל מעוותים בכמה מישורים. המצב יכול להיות קל - דהיינו ניתן בהזזה קלה להסיט את הרגל מצב התקין, או נוקשה. עיקר הטיפול היום מתבסס על מניפולציה וגבסים סדרתיים (שיטתו של Ponseti). הקשר לבעיות גופניות אחרות קיים במעט מן המקרים. לסיכום - לא צריך להבהל, קיראו על הנושא, האורתופד ישוחח איתכם על תהליך הטיפול והנכד יגדל כילד בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)