נטיה גמישה פנימה בכף הרגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטיה גמישה פנימה בכף הרגל
    גלית
    17/05/2011

שלום רב,

לבני בן החודשיים וחצי אובחנה "נטייה גמישה פנימה בכף רגל ימין". לאחר שהסבו את תשומת לבנו לכך אנו רואים בבירור שאצבעות כף הרגל ממש מסובבות פנימה וכף הרגל רחבה ביחס לשניה. נאמר לנו לעשות לו תרגיל מס' פעמים ביום של כיפוף כל האצבעות החוצה, לצד הנגדי במשך 3 חודשים. בשורה בתחתונה אנו לא רואים שיפור. ההיפך ככל שכף הרגל גדלה הבעיה יותר ניכרת.
    שאלתי:

1. האם תרגיל "הכיפוף" יכול להשפיע?...
    2. האם לא כדאי לשים גבס כבר עכשיו?
    3. מה ההשלכות של בעיה כזאת להמשך?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטיה גמישה פנימה בכף הרגל

הוספת תגובה

• נטיה גמישה פנימה בכף הרגל - תגובה

ד''ר אודי לבל
    17/05/2011

גלית שלום - זה נושא מורכב שאני מתלבט בו הרבה לגבי התינוקות שבמעקב אצלי. אין לנו דוקטרינה ברורה בנושא הזה שנקרא forefoot adduction או metatarsus varus or adductus - אני מאוד אגרסיבי - ומטפל בגבסים או במכשיר ולא משאיר את הנושא למתיחות ותרגילים של ההורים. עם זאת קשה לי להוכיח שתרגילים לבד לא יעשו את העבודה באותה מידה של הצלחה. לגבי המשמעות של מצב זה להמשך החיים - קשה לדעת, מצבים קלים בכלל לא נראים כשהם בתוך נעל. מצב נוקשה או בדרגה מתקדמת - מפריע מאוד בנעליים ומביא לדריכה על חלק לקוי של כף הרגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו