מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטיה גמישה פנימה בכף הרגלגלית17/05/2011
שלום רב,
לבני בן החודשיים וחצי אובחנה "נטייה גמישה פנימה בכף רגל ימין". לאחר שהסבו את תשומת לבנו לכך אנו רואים בבירור שאצבעות כף הרגל ממש מסובבות פנימה וכף הרגל רחבה ביחס לשניה. נאמר לנו לעשות לו תרגיל מס' פעמים ביום של כיפוף כל האצבעות החוצה, לצד הנגדי במשך 3 חודשים. בשורה בתחתונה אנו לא רואים שיפור. ההיפך ככל שכף הרגל גדלה הבעיה יותר ניכרת.
שאלתי:
1. האם תרגיל "הכיפוף" יכול להשפיע?...
2. האם לא כדאי לשים גבס כבר עכשיו?
3. מה ההשלכות של בעיה כזאת להמשך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה גמישה פנימה בכף הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל17/05/2011גלית שלום - זה נושא מורכב שאני מתלבט בו הרבה לגבי התינוקות שבמעקב אצלי. אין לנו דוקטרינה ברורה בנושא הזה שנקרא forefoot adduction או metatarsus varus or adductus - אני מאוד אגרסיבי - ומטפל בגבסים או במכשיר ולא משאיר את הנושא למתיחות ותרגילים של ההורים. עם זאת קשה לי להוכיח שתרגילים לבד לא יעשו את העבודה באותה מידה של הצלחה. לגבי המשמעות של מצב זה להמשך החיים - קשה לדעת, מצבים קלים בכלל לא נראים כשהם בתוך נעל. מצב נוקשה או בדרגה מתקדמת - מפריע מאוד בנעליים ומביא לדריכה על חלק לקוי של כף הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)