מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cdhרחל16/06/2011
ד"ר שלום
יש לי תינוקת בת 5 חודשים.מגיל חודש הגעתי לאורטופד ילדים בגלל שגם לבת הגדולה שלי היתה בעיה של CDH. בגיל חודש התוצאה היתה 2A.בשני הצדדים ופישוק 90 מעלות. בגיל חודשיים התוצאה היתה דומה.בגיל 3 חודשים הרופא אמר 1B 1B אך אמר לבוא שוב אחרי חודש כדי לראות שהכל בסדר, מאחר ולאחותה היתה בעיה. בבדיק של 4 חודשים התוצאה היתה 1B 2B והרופא המליץ לשים חגורת פבליק.כרגעהיא חודש עם רצועות ושוב התוצאה היתה 1B 2B והרופא אמר שיש סיכוי שתצטרך לעבור למכשיר אחר.
שאלתי האם יש סיכוי שבגיל זה הרצועות כבר לא עוזרות? חבל לי על הזמן שהילדה סובלת ואולי הטיפול כלל לא נכון וכן שאלתי איך בגיל 3 חודשים היהתקין ולאחר מכן לא?
שאלה אחרונה, הרופא אפשר לי הפעם לשחרר את הרצועותשלושת רבעי שעה ביממה במקום חצי שעה, מה ההגיון? אם אין מספיק שיפור לשחרר יותר?
מחכה לתשובה.
אמא דואגת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cdh - תגובה
ד''ר אודי לבל17/06/2011רחל שלום. הדאגה ברורה אך מצב לא בשל לגמרי במפרק הירך מעלה חשד לבעיה בעתיד ומוטב לטפל. ריתמת פבליק או מכשיר דומה -נחשב לטיפול מצוין ואני מניח שהמצב ישתפר. אכן לפעמים לקראת גיל חצי שנה אנחנו מעדיפים להשתמש במכשיר אחר - אם תצטרכו- תקבלו על כך הסבר. לגבי הורדת המכשיר - אני סבור שהפסקות קצרות במצב קל יחסית כמו 2B לא מזיק מאוד, וחשוב להתפתחות הילדה - להניע את מפרקי הירכיים ולהתקדם מבחינה מוטורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה בבקשה
רחל19/06/2011האם לפי נסיונך, כאשר יש בעיה של CDH כשירך אחת היא 2B ומתחילים טיפול בגיל 4.5 חודשים, זה מאוחר מדי כאשר משתמשים עם חגורת פבליק או שאתה חושב שהסיכויים גדולים שזה יסתדר עם פבליק וכן מה משך זמן הטיפול כאשר מתחילים בגיל זה?
שוב תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה בבקשה - תגובה
ד''ר אודי לבל19/06/2011הנסיון שלי אינו העניין כאן, אלא העובדה שכדאי לטפל בשלב 2B שבגיל זה הוא חריגה מהבשלה תקינה של המפרק. ריתמת פבליק היא עדיין הטיפול המתאים בגיל כזה (למרות שגם מעבר למכשיר כמו ג'ורדן הוא בהחלט סביר) - כמה זמן זה יימשך ? עד שהמפרק יהיה תקין, איני יכול לחזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)