בת שנתיים עם רגליים נוטות פנימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים עם רגליים נוטות פנימה
    טל
    23/06/2011

שלום רב, כיום ביתי בת שנתיים. מהיום בו נולדה התברר כי רגליה עקומות ונוטות פנימה ממפרק הירך כולל כף הרגל. בגיל חודשיים גובסה מאצבעות הרגליים ועד לקו טיטול למשך כשבועיים ימים ולאחר מכן נעלנו לה "נעלים אורטופדיות הפוכות" 24 שעות ביממה למעלה מחודשיים. הרופא טען כי הוא רואה שיפור משמעותי וכי עלינו להתאזר בסבלנות. היא נוטה ליפול ולהחבל מאז שלמדה ללכת כיוון שלעיתים מועדת ונתקלת רגל ברגל.
    ההליכה העקומה היא דבר בולט הנראה לכל עין לא מקצועית.
    כיום היא לא מטופלת בשום דבר.
    האם יש טיפול נוסף לנושא זה? מה עלינו לעשות? למי לפנות? אנו רוצים להעניק לה את הטיפול הטוב ביותר ואיננו רוצים לפספס או "לאחר את הרכבת"
    תודה על העזרה
    טל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנתיים עם רגליים נוטות פנימה - תגובה

ד''ר אודי לבל
    24/06/2011

טל שלום.הבעיה שאתה מציג מכילה ככל הנראה מספר מרכיבים ואני מציע לשמוע דעה נוספת מאורתופד ילדים שיבצע אנליזה מדוקדקת של כל מרכיבי העיוות ויציע לכם טיפול (או השגחה בלבד) שים לב לעניין הנפילות - זו טענה נפוצה, והיא נפוצה גם אצל ילדים עם רגליים "ישרות" - איני בטוח שיש קשר בין מצב הרגליים לנפילות. אני מציע לחפש סיבות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו3 חודשים עם רגליים פנימה

עינת
    26/12/2011

בס"ד
    שלום, בני בן שנה ו3 חודשים. כפות רגליו נוטות פנימה מלידה ורגל שמאל נוטה כולה, לא רק כף הרגל עצמה.
    היינו אצל אורטופד שהמליץ על 3-6 חודשים נעליים הפוכות 24 שעות. רציתי לדעת עד כמה קריטי הדבר. הוא אמר כי הנטיה היא מינימלית וגם אם יעזרו הנעליים לא יעזרו ליישור רגל שמאל עצמה. האם הזמן יכול לרפא זאת או מחייב לקנות הנעליים הללו?
    הרבה אמרו לי שגם הן לא עוזרות...
    תודה רבה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו3 חודשים עם רגליים פנימה - תגובה

ד''ר אודי לבל
    27/12/2011

עינת שלום. אני מבין שאנחנו ממשיכים באותו הנושא, יתכן שיש על כך דיון בשאלות נפוצות - בדקי. הסיבה לפיתול פנימה יכולה להיות הטיה של כף הרגל (אז נעל הפוכה יכולה (אולי) להשפיע) או פיתול בגובה השוק או הירך ואז נעל בודאי לא תשפיע. באופן כללי רוב המקרים של פיתול פנימה חולפים עם הצמיחה, ולא דרוש טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו