פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור סיני
    דוד
    27/12/2007

האם ניתן לשלב גאבה עם רודיולה
    ויש לציין שאני לוקח רודיולה שבועיים 3 פעמים ביום ויש קצת שיפור , מתי זה יתחיל לעזור? יש לציין שאני סובל מחרדות כנראה בגלל שמישהו דחף לי משהו בהודו לפני חצי שנה , שאני חושב שזה היה LSD נראה לי , עד היום חשבתי זה בעייה רפואית היום נוכחתי לדעת שלא
    האם דיקור סיני יכול לעזור לתופעות של סמים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני

הוספת תגובה

• סמים והשפעתם

אסנת קינן
    01/01/2008

דוד היקר שלום,

נטילת סמים מכל סוג שהוא מחלישה לאורך זמן את גוף האדם ומשבשת את האיזון הטבעי שלו. יתכן מאוד כי גופך שרוי "בבלבול " אנרגטי ובמצוקה מערכתית עקב השפעת הסמים.
    הנך יכול לפנות לטיפול באמצעות דיקור לשם החזרת הגוף לאיזונו הטבעי והנכון. לידיעתך לעיתים השפעת הסמים כל כך חזקה עד כדי כך שאין ניתן להשיב את המצב לקדמותו.

בהצלחה ובריאות,
    אסנת קינן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטוקוק ודיקור סיני
    ענבל
    23/12/2007

שלום רב,
    בתי בת ה 7.5 חלתה לפני חודש וחצי בסטרפטוקוק קיבלה אנטיביוטיקה 10 ימים רפאפן ואחרי 3 ימים משסיימה המחלה חזרה ונתנו לה מנה נוספת של רפאפן. אחרי שבוע מהמנה השניה הסטרפטוקוק חזר ונתנו לה אוגמנטין 10 ימים שוב. אחרי 9 ימים הסטרפטוקוק חזר ועכשיו מקבלת מנה רביעית (אוגמנטי פעם שניה) למעשה כמעט 2 חודשים הילדה עם חיידק ועם אנטיביוטיקה.
    שוחחתי עם שני מדקרים סינית אחד אומר להתחיל דיקור מיד 10 טיפולים השני אומר שצריך כ5 טיפולים הראשון במהלך האנטיביוטיקה אבל האפקטיבים יותר יהיו כשהיא תהיה בלי אנטיביוטיקה.
    מה דעתכם?מי צודק? עפ מי לפעול?
    בנוסף, 2 הדוקרים טוענים שבסטרפטוקוק חייבים אנטיביוטיקה בגלל שזהו חיידק מסוכן שיכול לפגוע בלב. האם אכן זו האפשרות להרוג את החיידק?

תודה
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוק ודיקור סיני

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה כן או לא ?

אסנת קינן
    23/12/2007

ענבל שלום רב,

אין באפשרותי לתת לך מענה מקצועי ללא אבחון של בתך. אולם מנסיוני בתך נמצאת במעגל האנטיביטיקה שלעיתים נוטה להיות אינסופי. על מנת לצאת ממעגל זה עליך להתחיל עם בתך תהליך טיפולי שמטרתו חיזוק מערכת החיסון שבגופה ועל ידי כך יציאה ממעגל האנטיביוטיקה.

עצתי תני לה את התרופה ובמקביל התחילי בטיפולים. עליך להיות סבלנית מאוד ולתת למימד הזמן את האפשרות להראות לך את התוצאה המתבקשת.

במזרח מערב פועלת קליניקת ילדים המסייעת גם במצבים של מערכת חיסון חלשה.

הנך מוזמנת לפנות למרכז לשם קבלת אבחון ראשוני 1-700-50-50-72.

בהצלחה והרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון חלש

עדי מנחמי
    23/12/2007

ענבל שלום.לפי תאור המקרה,בתך פיתחה רגישות חיסונית גבוהה לחיידק.יתכן ושום אנטיביוטיקה כבר לא תעזור ויתרה מכך,מערכת החיסון רק תלך ותחלש.דעתי היא שיש לחזק ולאזן את המערך החיסוניוהלימפתי ע"י צמחי מרפא שיותאמו באופן אישי וכן לטפל גם בדיקור3 פעמים לשיקום נזקי האנטיביוטיקה והחיידק.בברכה ,עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    אסף
    22/12/2007

אני חולה בקרוהן (יש לי עוד כמה "תוספות" אבל כעקרון קרוהן היא המרכזית שבהן).
    התחלתי לאחרונה להתענין קצת בנושא הרפואה הסינית עקב מחלתי (מנסה למצוא טיפול שיעזור מכיוון שנראה לי שלרפואה המערבית אין כל כך פתרון למחלה).

1. האם לרפואה הסינית יש פתרון (ואולי אף ריפוי) למחלה זו ?
    2. כיצד מסבירים ברפואה הסינית את הופעת המחלה (ובמידה וניתן לרפאה אשמח לדעת כיצד) ?
    ברפואה המערבית אין יכולת ריפוי של המחלה והטיפול מבוסס על לקיחה יומית של כדורים (במקרה שלי אסטרונומית אבל יש מקרים יותר קשים ).

בפרט אני מתעניין ב-3 תחומים: טיפול תזונתי, דיקור סיני, שיאצו.

3. האם הטיפול ינתן בדומה לרפואה המערבית על ידי 3 רופאים שונים או שברפואה הסינית הוא כולל (כלומר רופא אחד מטפל בהכל) ?

4. כאן השאלה שלי היא יותר פרטנית ואישית : מכיוון שהמחלה שלי לא קלה (בלשון המעטה ועל אף שהכל יחסי...) אשמח לשמוע על מטפלים המובילים בארץ בתחום - כאלה שהם בבחינת "מניה בטוחה" ואולי אפילו עם נסיון טיפולי במחלה.
    מכיוון שכרגע אני שבוי עם המון תרופות על בסיס יומי ומפאת המורכבות של המחלה (כמו כן מצד אחד הרצון שלי להוריד את מינון הכדורים ומהצד השני התנגדות הרופאים) אני מתעניין במיוחד ואשמח עם תעזרו לי בלמצוא רופא סיני שהוא גם רופא מערבי (מבלי להוריד כמובן במידת מיומנותו ברפואה הסינית...). אני מתנצל אם אני פוגע בכאלה שאינן רופאים מערביים אבל במקרה שלי אני צריך מישהו שידע לתקשר עם הרופאים שלי ואולי לשכנע אותם להוריד לי את מינוני התרופות.

אלו בינתיים השאלות שלי,
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• איל שלום

עדי מנחמי
    23/12/2007

קרוהן הינה בעיה שכיחה בה נתקלתי ובודאי גם מטפלי דיקור אחרים ,שכן אין לה טיפול יעיל ופרקטי ברפואה המערבית.בד"כ לא ניתן לרפאה לחלוטין אך ניתן לשמר מצב בו המחלה "רדומה" לתקופות ממושכות.יש לבדוק המון רפלקסים בגוף ע"מ לאבחן במדויק את שורש הבעיה.הטיפול הינו ע"י מטפל אחד ברפואה סינית\יפנית-דיקור ,צמחים ותזונה(שיאצו פחות יעיל לדעתי).אין התמחות מיוחדת לעניין.גש למטפל בעל נסיון.תארים ודיפלומות לא בהכרח יעזרו.בברכה,עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוינא
    מאיה
    19/12/2007

שלום,

מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין טוינא לשיאצו? זה נראה לי דומה...

לקביעת תור
    סגירה
    טוינא

הוספת תגובה

• טווינא ושיאצו

יובל
    19/12/2007

הן באות מאותה פילוסופיה אבל...

הטווינה מתבססת על הפילוסופיה של הרפואה הסינית ונקראת גם הפיזיותרפיה הסינית.
    הטווינה משמשת כאמצעי עיקרי לטיפול בבעיות אורטופדיות ובעיות שלד ושרירים וכאבים כרוניים כגון: פריצת דיסק, דלקות מפרקים, צוואר תפוס, כתף קפואה ועוד.
    טכניקותהטיפול מתבצעות באמצעות הידיים (כפות, אמות, מרפקים) על גופו של המטופל העיסוי נעשה על גוף המטופל בישיבה ובשכיבה, עם או בלי שמנים, מיצויים צמחים שונים, משחות, לעיתים תוך שימוש בכוסות רוח או במוקסה.

מטרת הטווינא היא לשפר את זרימת הצ'י (אנרגיה) בגוף,
    דרך עבודה על נקודות דיקור הפרוסות לאורך מסלולי מרדיאנים, מקושרות ביניהן וקשורות לאיברים מסוימים או לתפקוד מסוים בגוף.
    זאת, על-מנת לאזן את הגוף, להביא לתפקוד תקין של האיברים הפנימיים ובכך לאפשר לגוף לרפא את עצמו.

פירוש המילה שיאצו הוא לחץ בעזרת האצבעות
    (שי = לחץ, צו = אצבע),
    זוהי אומנות ריפוי במגע המבוססת על
    עקרונות הרפואה הסינית העתיקה.
    לאורך הגוף עוברים מסלולי אנרגיה,
    כל מחלה או כאב נובעים
    מחוסר איזון במסלולי האנרגיה .

הטיפול נעשה על ידי לחיצות, מתיחות, רוטציות ועוד,
    ומסייע להחזרת האיזון בערוצי האנרגיה.
    השיאצו מחזיר לגוף את יכולת הריפוי הטבעית שלו
    ומסייע במגוון רחב של בעיות כגון: בעיות אורטופדיות, בעיות עיכול, בעיות גניקולוגיות, בעיות רגשיות, איזון וחיזוק הגוף והנפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    moran
    17/12/2007

שלום רב,
    אני מתעניינת בדיקור סיני כטיפול באקנה שהחלה לי לפני כשנה וחצי
    האם דיקור נחשב כיעיל למקרים אלו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה והטיפול בו

אסנת קינן
    18/12/2007

שלום רב,

לרוב אקנה מופיע על רקע של חום ולחות שעולים כלפי מעלה. על מנת לטפל בכך באמצעות הרפואה הסינית יהיה עליך להקפיד על תזונה נאותה של מזון שאינו מייצר ליחה וחום. כמו כן ניתן לצרוך פורמולת צמחי מרפא סיניים אשר מנקה ליחה מן הגוף וכן דיקור בהתאם למצבך.
    המלצתי על מנת שמצבך לא יחמיר לטפל בהקדם בתופעה שהרי האקנה פוגע במרקם העור ומשאיר אותותיו.
    המלצתי היא שתפנה לייעוץ ראשוני במרכז מזרח מערב 1-700-50-50-72 שם תוכל לעבור אבחון ראשוני ויוצע לך תהליך טיפולי בהתאם.

בהצלחה,
    אסנת קינן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

moran
    18/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה ירוק
    מישהי
    16/12/2007

רציתי לדעת האם תה ירוק מכיל קפאין?

לקביעת תור
    סגירה
    תה ירוק

הוספת תגובה

• תה ירוק

אסנת קינן
    23/12/2007

שלום רב,

תה ירוק מכיל כמות מזערית וזניחה של קפאין. לידיעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני,ותזונה ע"פ הרפואה הסינית
    ל
    15/12/2007

הי אני אשמח לקבל המלצה למטפל/ת בדיקור סיני באזור מגוריי שזה אשדוד/גן יבנה/יבנה

אני רוצה לעשות דיקור לצורך הרזיה,ולצורך איזון הנפש שלי שפגועה מאוד.

כמו כן אני רוצה לשאול אם יש לי בעיות ספציפיות כמו פצעיםבחלל הפה,(אפטות) שחוזרים על עצמם, ידיים קרות מאוד,גרד בעור בזמן התחממות הגוף(בג'קוזי,הליכה מהירה וכו'...)
    הדיקור הסיני יכול לעזור?!

ועוד שאלה אחרונה: האם המטפל יכול לבנות לי תזונה נכונה ומאוזנת(דיאטה) על פי הרפואה הסינית?שמעתי שזה ממש מוצלח לרזות כך...
    אם כן,אשמח שתתנו לי פרטים של מטפל אחד שעושה את הכל (גם דיקור,וגם תזונה)באזור מגוריי כפי שציינתי קודם.

תודה רבה, המשך יום נפלא...

הוספת תגובה

• הרזיה ופצעים בפה

אסנת קינן
    18/12/2007

שלום רב לך,

הרפואה הסינית הקלאסית אכן יכולה לסייע במצבים של פצעים בפה(אפטות) תחושות של קור בידיים וכו'. אולם על מנת לקבל את התוצאות הרצויות עליך לעבור אבחון מקיף שבאמצעותו ניתן יהיה לבנות עבורך תוכנית טיפולית הכוללת דיקור וצמחי מרפא וכן המלצות תזונה בהתאם.
    הנכונות לקבל טיפול בשילוב דיאטה מתאימה משמעותיים ביותר בכל הקשור לתהליך הטיפולי שהרי קיים קשר בין התזונה שלנו לבין התחושות הפיסיולוגיות שלנו.
    אני ממליצה לך לפנות למזרח מערב המרכז לרפואה סינית קלאסית לשם קבלת הפנייה למטפל שיוכל לתת לך מענה בהתאם.
    1-700-50-50-72.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור להרזיה
    דנה
    12/12/2007

האם אתם עוסקים בדיקור לצורכי הרזיה? מה הדיקור עושה פרט לעניין התאבון, ואם אני אוכלת לא תמיד כשאני רעבה? אודה להמלצות

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור להרזיה

הוספת תגובה

• הרזיה

עדי מנחמי
    12/12/2007

טיפול בדיקור לדיאטה הינו טיפול תומך בתפריט תזונתי מאוזן ומצוצם.הדיקור מחזק את יכולת הגוף לפרק פחמימות וכן מצמצם את החשק למתוק ופחמימות.עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור ונוקטרנול נאורזיס
    dddd
    10/12/2007

האם ניתן לטפל בעזרת דיקור סיני בהרטבת לילה?
    אם-כן, אפשר הסבר כיצד זה קורה?
    בתודה-רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור ונוקטרנול נאורזיס

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

עדי מנחמי
    11/12/2007

יש צורך בפרטים נוספים.גיל,ממתי,בעיות נלוות(אם יש) ועוד.ישנם מיקרים שניתן לסייע.תלוי בגורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים

dddd
    11/12/2007

גיל של בוגר כבן 19 הסובל מהמחלה לאורך כל חייו בכל לילה, כאשר עושה רושם שהגורם למחלה הוא פסיכולוגי, אך יכול להיות גם שהגורם הוא אי שליטה ברפלקסים המתאימים.
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עדי מנחמי
    12/12/2007

לא מדובר במחלה אלא בתסמין(סינדרום).אם מדובר בבעיה ריגשית או פסיכולוגית,יתכן מאד כי ניתן לעזור לו ע"י דיקור וצמחים שיאזנו את מע' העצבים האוטונומית.אם מדובר באי שליטה-יש לפנות לשיטת פאולה.בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה
    יערית
    09/12/2007

שלום יש לי אקנה שום גלולות ואפילו רואקוטן במינון 10 מ"ג למשך 7 חודש לא עזר אנ ימיואשת כי אני בחורה יפה וזה מאוד מפריע לי. אני בת 24 לוקחת גלולות להסדר בעיות הורמונליות אקנה כאופיין אצל רופא עור כ אקנה קל אך הוא לא עובר לי . מה אפשר לעשות האם דיקור עם צמחי מרפא יכול להיות טוב בשבילי ומה צמחי מרפא עושים ודיקור?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• אקנה

עדי מנחמי
    11/12/2007

יערית שלום.
    במיקרים בהם הרפואה לא מסייעת,כדאי לנסות דיקור וצימחי מרפא.המטרה היא לאזן את המערכת ההורמונלית ולחפש אם יש עוד אלמנטים הקשורים לעניין.ישנם צמחים אשר בלקיחה קבועה יכולים בהחלט לסייע לבעיות מסוג זה.בברכה,עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הדר
    09/12/2007

רוצה לקבל מידע לגבי טיפולי טווינה בילדים-
    האם מומלץ? במה זה שונה מטיפול טווינה למבוגרים?
    באילו בעיות זה מטפל?
    והאם יש לכם קישורים לאתרים בנושא הזה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טווינא לילדים

רמון ולמן
    10/12/2007

הדר שלום
    בהחלט ניתן לתת טיפול טווינא לילדים. השאלה היא, לאיזו בעיה?
    ישנן פתולוגיות, שטיפול בדיקור או בצמחים יעיל יותר.
    אשמח אם תפרטי את הבעיה שבה מדובר.
    בברכה
    רמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגמנטציה ,מלנין וכבד...
    אורי
    06/12/2007

בראש ובראשונה חג שמח לכככולם.
    לעניין השאלה. במהלך השנים האחרונות הופיעו על פני כתמים חומים...בנוסף כל פצעון שנגעתי בו הפך להיות כתם. בימים האחרונים פגשתי קוסמטיקאית אשר אמרה לי כי הכבד שלי לא מבצע את עבודתו נאמנה..הציעה לי לפנות לדיקור בכדי ל"עוררו" לפעולה נורמלית. היא טוענת שניקוז הרעלים יתבצע טוב יותר והכתמים יפחתן...האם באמת? אם כן האם אוכל לקבל עוד מידע בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    פיגמנטציה ,מלנין וכבד...

הוספת תגובה

• עור

עדי מנחמי
    07/12/2007

פיגמנטציה עלולה להגרם מחוסר יכולתו של הכבד לפנות רעלים.יש לבדוק ואם כך אזי דיקור וצמחים עשויים לעזור.בברכה ,עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפלת ברפואה סינית
    עדי
    05/12/2007

שלום, אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מטפל המתמחה בבעיות פוריות (2 הפלות רצופות בטרימסטר הראשון) באיזור רמת גן. שמעתי על קרן זליכה ברמת גן, האם היא מומלצת?
    תודה מראש,
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת ברפואה סינית

הוספת תגובה

• פיריון

עדי מנחמי
    05/12/2007

אני ממליץ על חני לדרמן 052-3874150

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור - באיזה גיל
    מישהי
    05/12/2007

מאיזה גיל אפשר להתחיל דיקור בילדים והאם הוא מתאים לידלים קטנים ושובבים מאןד?

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור - באיזה גיל

הוספת תגובה

• דיקור לילדים

רמון ולמן
    05/12/2007

שלום לך מישהי
    ישנן גישות שונות בקרב העוסקים ברפואה הסינית באשר לגיל הילד שמומלץ לטפל בדיקור.
    בעיקרון אין בעיה לטפל אפילו בתינוקות. אני באופן אישי מעדיף בגיל הרך לתת טיפול שאינו חודרני, אלא באמצעות צמחי מרפא, אבל כמובן שהבחירה תלויה גם באיבחון ובפתולוגיה שממנה סובל הילד.
    אם הוא רק שובב, זוהי לא פתולוגיה!!!
    רמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב בילדים
    אלי
    03/12/2007

שלום אסנת, האם ניתן לטפל בבעיות קשב וריכוז בילדים על ידי הרפואה הסינית והאם זה יכול להיות תחליף לרטלין. לפני שבוע המורה של בני הצעיר המליצה לנו לגשת לרופא המשפחה ולבקש רטלין.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב בילדים

הוספת תגובה

• הפרעות קשה וריכוז - ריטלין ?

אסנת קינן
    04/12/2007

אלי שלום רב,

בשנים האחרונות חלה עלייה בקרב ילדים בכל הקשור לבעיות קשב וריכוז ובמקביל הדיון בשאלה האם ריטלין מהווה את הפיתרון האידיאלי לבעיה.
    כאשר אנו בוחנים את תופעת הפרעות קשב וריכוז אנו למדים כי קשת התסמינים רחבה וכי לא קיים דפוס התנהגותי, פיסיולוגי ומנטאלי אחיד לכל הילדים הסובלים מתופעה זו. מאבחון מעמיק אנו מוצאים כי לכל ילד הדפוסים האופייניים לו ובהתאם אנו מטפלים בבעיה ובתופעה.
    מניסיוני, כחלק מצוות מקצועי שטיפל על פי שיטת הרפואה הסינית הקלאסית בילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז במרכז וולפסון בחולון ניכר כי הרפואה הסינית אכן יכולה לסייע במצב שכזה, ואף להטיב את התופעות הנילוות הגורמות לילד סבל רב.
    מאחר והרפואה הסינית הקלאסית אינה מתייחסת באופן זהה לכלל הילדים או לכלל האנשים ודוגלת באבחנה אינדווידואלית ואישית לכל אחד ואחת מומלץ להגיע לקליניקת הילדים שפועלת במרכז מזרח מערב על מנת לקבל אבחון ראשוני מקיף. בתום האבחון צוות המטפלים יוכל להציג בפניך תמונת מצב אודות המתרחש עם ילדך באספקט של הרפואה הסינית.
    הרפואה הסינית מציעה טיפולים באמצעות שיטת הדיקור, צמחי המרפא הסיניים וטווינא. כל אלה יחד או לחוד יכולים לסייע בידך.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת ולתת מענה מעמיק ומקצועי.

בברכה,
    אסנת קינן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה