פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליות
    עזריה
    28/06/2009

שלום אנשים טובים
    יש לי בעיה של אי ספיקה כלייתית כרונית ,יתר לחץ דם וסכרת מבוקרת.
    האם מישהו מכם יודע אם רפואה סינית, דיקור יכול לעצור את התהליך ההרסני
    אנא כתבו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליות

הוספת תגובה

• אי ספיקת כליות

מיכל שלזינגר
    28/06/2009

שלם לך עזריה
    ניתן להקל ואולי להאט את התהליך , אבל אתה מדבר על מצב רפואי מאוד מסובך וסובל ממחלות רקע סיסטמיות רבות.
    אולי ניתן לשפר במעט את איכות חייך.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ווסת מוזרה
    גלי
    28/06/2009

מיכל שלום

אני בד"כ מקבלת בסוף כל חודש
    ולא ממש ציפיתי לווסת שהתחילה כהפרשה חומה קלה ב22.6 וכמעט פסקה לאחר דימום קל ב25.6
    ואז ב26.6 (שלפי החישוב שלי היה צריך להיות היום הראשון לוסת) התחיל דימום יותר רציני עם תחושות של היום הראשון של הוסת .
    היום הה28.6 והדימום קל יותר אך לא פסק

המחזורים שלי סדירים ולא קשים לרוב , ללא כאבים יוצאי דופן או דימומים מטורפים
    יש לי ילד בן שנה ו8 ואני בעלי מתחילים לחשוב על הילד הבא אז התחלתי לספור ימים

כמוכן אני חושבת שהתזונה שלי די מאוזנת ובריאה שכוללת את כל אבות המזון

מה קרה פתאום?
    מה פשר האורך של הוסת פתאום?
    מה אני אמורה להחשיב כיום הראשון ה22.6 או ה26.6 ?

אשמח לתשובתך
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    ווסת מוזרה

הוספת תגובה

• וסת מוזרה

מיכל שלזינגר
    28/06/2009

שלום לך גלי
    היום הראשון לוסת הינו היום שבו החל הדימום המשמעותי - במקרה שלך אני מבינה שמדובר ב- 26/6.
    לגי הדימום המקדים - מבחינה מערבית תתכן אי ספיקה של הגופיף הצהוב- מבחינה סינית תתכן בעיה של חולשת יאנג של הכליות.

בכל מקרה כדאי מאוד לפנות למטפל ברפואה סינית שההתמחות שלו היא גניקולוגיה כדי לבדוק שהכל תקין ומאוזן.
    המטפל יאבחן על פי דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול - בטיפול בגניקולוגיה אנו המטפלים שהתמחינו בגניקולוגיה נוהגים להשתמש גם במעקב חום,
    על פי כל הנתונים שיאספו תותאם לך תכנית דיקור + צמחים ואם יש צורך ינתנו גם דגשים מיוחדים בתזונה.

בהצלחה גלי

מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
    התמחות בגניקולוגיה ופוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה משהו שקורה פתאום?

גלי
    28/06/2009

הי מיכל

תודה על תשובתך המהירה

אבל לא הייתה לי בעיה להכנס להריון בפעם הראשונה? וזה גם לא קורה כל פעם.
    עוד לא התחלנו ממש לנסות ... עכשיו קצת נלחצתי מהתשובה שלך...

מזה בדיוק חולשת יאנג הכליות , אילו עוד סימנים צריכים להיות? או שזה רק לפי לשון ודופק?

אשחמ לתשובתך
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסת מוזרה

מיכל שלזינגר
    28/06/2009

שלום גלי
    יתכן שהתופעה שהתרחשה היא חד פעמית ולכן לא ניתן להסיק מסקנות.
    אין לך סיבה להבהל.
    תמשיכי לעקוב.
    לגבי הערתך כי בפעם הקודמת הרית בקלות, זה נפלא ואני מאחלת לשניכם שגם הפעם כך יהיה הדבר.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות תזונה

גלי
    29/06/2009

מיכל , תודה על רגישותך ותשובתך המהירה!

אשמח אם לבינתיים תוכלי להמליץ לי מה כדי לאכול/להוריד על מנת לחזק את יאנג הכליות?

התזונה שלי אינה כוללת קפה ומשתדלת להמנע כמה שיותר מסוכר , ממתיקה רק אם אני חייבת בדבש/סילאן אורגני/סיטיביה

המון תודה
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם לא חלב פרה

גלי
    29/06/2009

הי מיכל בהמשך לבקשתי
    רציתי גם לציין שאיני צורכת מוצרי חלב פרה בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לחיזוק יאנג

מיכל שלזינגר
    30/06/2009

שלום לך גלי

תזונה בלבד לא תמיד מספיקה, כדי להשיג תוצאות טובות, מהירות ומדויקות כדאי מאוד לשלב גם צמחים,
    באופן עקרוני, כדאי ללכת לטיפול מסודר אצל איש מקצוע. יעוץ אינטרנטי בהחלט אינו מספיק, ויכול אף להטעות. יש לעבור אבחון מדויק באשר לשורש הפתולוגיה..
    אף אחד לא יכול לקבוע על סמך כמה סימנים בודדים שהמדובר בחולשת יאנג, חשוב ללכת ולאבחן אצל מטפל מיומן.
    אבל לבקשתך אני מצרפת המלצות כלליות לתשובתי:

יאנג ותזונה
    היאנג זקוק לתזונה מחממת. הכוונה היא למזון עשיר ברכיבי תזונה חיוניים, או עשיר קלורית דוגמת חלבון או פחמימות מלאות ואכילת מזון מבושל. חשוב להימנע גם ממשקאות קרים ומזונות דוגמת גלידה. בישול ממושך, או אפייה ממושכת מחזקים את האנרגיה היאנגית של המזון. בישול מזון דוגמת פירות, מפחית את האנרגיה הקרירה שלהם ותוספת תבלינים דוגמת ג'ינג'ר, בצל או קינמון מחזקת את האנרגיה היאנגית שלהם. תבלינים חריפים מאוד כמו צ'ילי מוסיפים אנרגיה יאנגית למזון ושימוש בכמות קטנה מהם עשוי לעזור להמרצת חילוף חומרים איטי מידי. לעומת זאת, אכילה מוגזמת של מזון מתובל (באיזורים חמים וטרופיים) היא בעלת השפעה הפוכה כי היא גורמת לייזוע.
    סטימולנטים דוגמת קפה, מאוד אהובים על אנשים הנוטים לחסר יאנג כיוון מכיוון שהם מעודדים הפרשת אדרנלין, מקנים תחושת חמימות פנימית ואקטיביות. אבל , זהו יאנג מזוייף ובמקום להזין הוא גורם לבזבוז מאגרים.
    האיברים שנפגעים בצורה הקשה ביותר מחסר יאנג הינם: הטחול והכליות. עבור אדם הסובל מחולשה של יאנג הכליות, אכילה של מזונות לא מבושלים וקרים , תגרום לכיבוי האש הפנימית ותוביל לפגיעה ביאנג הטחול ויאנג הכליות.
    הדבר יתבטא תחילה בסימפטומים של מערכת העיכול דוגמת נפיחות וצואה רכה ומתפזרת. במקרה שהמצב נמשך עלולה להתפתח תמונה שתדמה אלרגיה למזונות מסויימים. במקרה זה האדם יחווה בעיות עיכול באכילת מזונות מסויימים והעמידות הגופנית שלו ויכולת הריכוז יפגעו. נוזלים לא יעברו טוב את תהליך חילוף החומרים ויופיעו בצקות ונפיחות במקומות שונים בגוף .
    טקסטים סיניים ממליצים על התוספות הבאות לתזונה מחזקת יאנג:
    שום, בצל, עוף, דג פורל, טלה, סלמון, לובסטר, שרימפס, סרטנים, צדפות, שעועית שחורה, ערמונים, פיסטוק, קינואה , ופטל אדום.

בהצלחה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס
    קארין
    22/06/2009

שלום

מזה 3 חודשיים אני סובלת מטעם חמוץ בפה ללא צרבות, בבדיקת גסטרוסקופיה יצא שהכל תקין אך הרופא הניח שמדובר ברפלוקס ונתן לי לנסופרזול יש ימים שהכדור עוזר ויש ימים שלא, בנוסף בשעות הערב הבטן שלי מתנפחת נורא ואני מרגישה כבדה מאוד וחסרת אנרגיות לחלוטין.
    האם יש דרך אחרת לפתירת הבעיה פרט לכדורים סותרי חומצה?

אודה מאוד לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    22/06/2009

שלום קארין

בהחלט ניתן לטפל בבעיה של רפלוקס (אני מבינה שזו לא אבחנה ודאית..., כדאי לבקש מהרופא הפניה לאנדוסקופיה) באמצעות הרפואה הסינית.
    חשוב כמובן לאבחן תחילה מהי סיבת השורש לתופעות שאת מתארת, לאחר אבחון הסיבה ניתן יהיה להתאים טיפול. הטיפול מתבסס על הנחיות תזונה + דיקור. לעיתים יש צורך לשלב גם צמחים .

לפי מה שאת מתארת אני משערת שמדובר בחוסר איזון של אנרגית הכבד עם מעורבות של חולשת טחול (על פי הרפואה הסינית).
    רק לאחר אבחון מלא ניתן יהיה לקבוע מהי הבעיה.

בכל אופן, טיפול בכדורים סותרי חומצה אינה פותרת כלל את הבעיה, אלא גורמת לקיבה לייצר יותר חומצה.
    בעצם הגוף מאותת על חוסר איזון ובריאות לקויה שאותם יש לפתור. אני בטוחה שאם היית מגיעה אלי לאבחון הייתי מוצאת עוד סימפטומים אשר מטרידים אותם ו מעידים על חוסר איזון .

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש עזרה לגבי טיפול בריפלוקס

רונן
    06/09/2009

שלום,
    שמי רונן ואני בן 32.
    בחודשיים האחרונים אני סובל מתחושת צריבה, שריפה וכאב חד בחזה, ערכתי מספר בדיקות (גסטרוסקופיה) ואובחן חשד לרפלוקס, כרגע אני עורך בדחקות נוספות לבירור האם זהו רפלוקס.
    אני שומר על תזונה בריאה, עושה ספורט ולא מעשן או שותה משקאות חריפים.
    לקחתי כדורי אומפרדקס עם עזרה לטווח קצר וכרגע אני לוקח לנטון שעזרו בהתחלה ועכשיו כבר לא כל כך משפיעים.
    רציתי לשאול האם קיים טיפול ברפואה הסינית לרפלוקס גם לטיפול בגורם וגם לטיפול בתופעות הנלוות?
    תודה רבה על העזרה
    שבוע טוב
    רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס

עדי מנחמי
    06/09/2009

באבחון,ניתן לברר אם מקור הריפלוקס הוא עודף בהפרשת hcl (חומצת עיכול) או לחץ פיזי ברום הבטן(לעיתים עקב בעיית סרעפת).ברב המקרים ניתן לסייע בבעיה ע"י דיקור יפני או שמוש בטרפיה קוטבית,דהיינו שמוש במגנטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיעה בכפות ידיים
    TAL
    15/06/2009

האם דיקור סיני יכול לעזור לנערה בת 15 שסובלת תקופה ארוכה מזיעה בכפות הידיים?
    אציין שהיא אינה מקבלת מחזור באופן סדיר וסובלת גם מאקנה.
    אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    זיעה בכפות ידיים

הוספת תגובה

• זיעה

עדי מנחמי
    15/06/2009

ישנו טיפול שיכול לאזן את הפרשת הזיעה,בד"כ שילוב של דיקור וצמחי מרפא. הייתי בודק כמובן את הקשר שבין הזיעה לתופעות האחרות ,שכן אקנה וזיעה קשורים לאגירה מוגזמת של חום בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לרפואה הסינית
    אני
    31/05/2009

מענה כלשהו למחלות אוטואימוניות (למשל, דלקת פרקים)? האם הטיפול רק מקל על המצב, או שעשוי לפתור את הבעיה מהשורש? האם הטיפול יכול - נניח, במקרה שהמחלה לא חמורה ונמצאת בשלביה ההתחלתיים - לפטור את החולה בהדרגה מהצורך בתרופות? האם ברגע שמפסיקים את הטיפול הסיני המצב שב ומתדרדר במהירות? סליחה על מבול השאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לרפואה הסינית

הוספת תגובה

• פרקים

עדי מנחמי
    01/06/2009

שלום רב.הרפואה הסינית (ומקבילתה המודרנית הרפואה היפנית) יעילות מאד במחלות אוטואימוניות,לעיתים הרבה יותר מטיפול תרופתי.זאת מכיוון שהטיפול מתייחס לגוף כמכלול ,מתוך כוונה לשפר את התיפקודים הלקויים הנמצאים מתחת לפני בשטח(ולא טיפול נקודתי בכאב).השלוב של דיקור תקופתי עם שמוש בצמחים עשוי להותיר את הבעיה רדומה.אשמח לסייע,עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה
    מירב
    31/05/2009

הנני סובלת מהתקרחות ונשירה. האם לרפואה הסינית יש טיפול או משהו שניתן לעשות לצמיחה מחודשת ועצירת הנשירה?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירה

הוספת תגובה

• התקרחות ונשירה

מיכל שלזינגר
    31/05/2009

שלום לך

האם את סובלת מאלופסיה - הקרחה נקודתית ו/ או מפושטת או ממצב זמני של נשירת שיער ?
    יש כמובן צורך לאבחן את מצבך במדויק. על פי האבחון הקליני בהחלט ניתן לסייע לך בכלים של הרפואה הסינית.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מירב
    31/05/2009

ראשית תודה על מהירות התשובה

ההתקרחות אצלי אינה נקודתית אלא מקדימת הראש ואחורה, כך שהשיער גם "הקוקו" די דליל, והשערה די דקה.
    בדיקות דם היו תקינות תמיד
    נשירה כעת כמעט ואין לי אחי שנטלתי ויטמין B12 שעצר את הנשירה לזמן של כחצי שנה.

שמעתי בעבר שמאחר ואנו הולכים על הרגלים רוב הזמן אין זרימת דם לראש טובה ולכן פעם ביום יש להוריד את הראש או לעשות עמידת ידיים על מנת שיזרום דם וכך נימי הקרקפת יצמחו שיער - פעם שמעתי שזה לקוח מהתרבות הסינית- האם נכון הדבר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער + שיער דליל

מיכל שלזינגר
    31/05/2009

שלום לך

חשוב לזכור שמדובר כאן בכלי אינטרנטי... לא פגשתי אותך ... לא תשאלתי אותך ואיני רואה בדיקות דם שלך לפני.
    אבל יש לקחת בחשבון גם מצבים הורמונליים שונים: בלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות וכו'.

מעבר לכך, תזונה מתאימה.
    יתכן גם מצב שאין חסר דם מבחינת הבדיקות המערביות ובכ"ז על פי תשאול סיני יש מצב של חסר דם סיני ואז יש אפשרות לחזק באמצעות צמחים מחזקי דם.

לגבי עמידה על הראש - אני לא מכירה את התיאוריה הזו מן הרפואה הסינית אבל בהחלט שמעתי עליה.

יש הממליצים על עיסוי נמרץ של הקרקפת כדי להזרים את הדם באיזור.
    אבל שוב... בהחלט מומלץ לפנות למטפל.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני
    מירב
    31/05/2009

שלום

אשמח לסיוע שלכם
    אני מחפשת קליניקה באזור באר שבע לדיקור סיני להרזייה- שמעתי שהתהליך נחמד ולא כואב
    יש לי בעיות הפרעות אכילה שאני אוכלת ארוחה אחת ביום ואחת קלה - מה ש3 דיאטניות אמרו לי שכך לא מרזים מאחר "ואין לקיבה על מה לעבוד" וכמו כן שותה קרוב ל1.5 ליטר מים ביום.

בנוסף אני סובלת ממחלת פיברומאלגיה (תשישות כרונית, דאבת שרירים)- האם דיקור ב18 נק' הכאב יכול לעזור לריפוי המחלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני

הוספת תגובה

• דיקור סיני

מיכל שלזינגר
    31/05/2009

א. לגבי מטפלים בבאר שבע תצטרכי לבדוק - אינטרנט / המלצות, אני לא מכירה.
    ב. לגבי דיקור לדיאטה - נועד לשפר את חילוף החומרים, ולשפר את תפקוד האיברים השונים, אבל כמובן שיש דגש רב על תזונה, בלי שינוי תזונתי כמובן שלא תראי תוצאות.
    לעיתים יש צורך גם לשלב צמחים סיניים כדי לשפר את תפקוד האיברים ולאזן את גופך.
    ג. לגבי פיברומיאלגיה - כמובן שיש צורך לעבור אבחון מלא אצל מטפל ועל פי הסינדרום הסיני יותאם לך טיפול - לאו דוקא דיקור בנקודות הכאב של הפיברומיאלגיה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס
    מיק
    30/05/2009

שלום רב

לאחר שבוע וחצי של התקררות חזקה איבוד הטעם והריח (לפני כחודש ימים) וללא כל תרופות ,התאוששתי אך לא לגמרי.
    חטפתי סינוסיטיס לא חמור אך מציק בצד הימני של ראש עם נחיר ימני סתום-לא הסכמתי לקבל אנטיביוטיקה אך קבלתי טיפול מונע-יותר איטי
    מבקשת לדעת מה הרפואה הסינית ממליצה על סינוסיטיס.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס

הוספת תגובה

• סינוסיטיס + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    31/05/2009

שלום לך מיק

אכן לאחר התקררות לוקח זמן עד שחוש הטעם והריח "מתאוששים.
    הרפואה הסינית היא כלי מצוין לטיפול במערכת האף אוזן גרון. ראיתי הצלחות מצוינות בקליניקה שלי.
    מטופלים שנהגו להשתמש ב- 5- 6 מחזורי אנטיביוטיקה בשנה , וכבר מספר שנים שאינם נזקקים לה עוד.

הטיפול ברפואה הסינית במצב של סינוסיטיס, שם דגש רב על תזונה מכיוון שסינוסיטיס הינו מצב של לחות - ליחה ויש לשפר את תפקודה של מערכת העיכול:

מערכת עיכול חלשה היא מערכת שאינה מתפקדת באופן מיטבי, פעילות העיכול מתבצעת באיטיות ובצורה לא מושלמת. אדם שמערכת העיכול שלו היא חלשה, יסבול מחסר צ'י (אנרגיה) ודם. איברי גופו שאינם מקבלים את האנרגיה שהם זקוקים לה, לא יתפקדו כראוי וכתוצאה ישירה מכך , יתפתחו מחלות שונות. גופו של אדם כזה יצבור פסולת רבה שמשבשת את תפקוד האיברים השונים וגורמת לחסימה של הזרימה האנרגטית (זרימת הצ'י במרידיאנים) למקומות השונים בגוף. אחד הביטויים הבולטים ביותר להצטברותה של פסולת בגוף היא הלחות – ליחה.
    חשוב לזכור כי מידה מסויימת של לחות חשובה לתקינות הרקמות הריריות ולציפורניים, לעור, עיניים , דרכי העיכול ועוד. אבל, כאשר מצטברת לחות בעודף, היא הופכת לליחה ונחשבת לגורם מחלה.

ליחה עודפת בגוף גורמת לתחושת כובד ולצבירת נוזלים ונוטה להצטבר במקומות שונים בגוף:
    בין השאר בדרכי הנשימה, שם נראה ביטויים של :
    נזלת, שיעול, סינוסיטיס, דלקות אוזניים וכו'.

בנוסף לטיפול התזונתי , טיפול בצמחים ודיקור.

אם זהו מקרה ראשון של סינוסיטיס אצלך ובסך הכל את אינך נוטה לסבול מבעיה זו, הטיפול יהיה מהיר יחסית ויתכן שדיקור + תזונה יספיקו. אבל אם מדובר במקרה אקוטי על רקע כרוני, יהיה צורך גם בשילוב של פורמולות צמחים.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים
    רונית
    30/05/2009

מחלת חניכיים עם כירסום העצם מתחת להשתלה, האם קיים פיתרון ברפואה הסינית במקום ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים

מיכל שלזינגר
    31/05/2009

שלום לך רונית

במצב שאת מתארת אני מניחה שחובה לבצע ניתוח, כיוון שהגעת כבר לשלב מאוד מתקדם במחלת החניכיים,.
    אבל מבחינה סינית דלקת' חניכיים הינה מצב של חום בקיבה וניתן לקבל טיפול מניעתי של צמחים + דיקור + תזונה כדי שלפחות לאחר ניתוח החניכיים תוכלי למתן את הקצב הפרוגרסיבי של תהליך הדלקת.

כדאי מאוד גם לשקול נטילה של תוספים מתאימים בנוסף לצמחים סיניים כמובן ניתן להתאים צמחים ו/ או תוספים רק לאחר פניה למטפל ברפואה סינית ואבחון מדויק של מצבך .

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוך עובר
    שיר
    28/05/2009

שלום,

אני בסוף שבוע 36 והעובר שלי טרם התהפך. עד כמה שידוע לי נמצא בתנוחה זו כבר הרבה זמן.
    אני במעקב שבועי עקב עובר קטן ומי שפיר בגבול הנמוך (לא מיעוט)
    אני מעוניינת לנסות היפוך ע"י דיקור סיני/ מוקסה, האם יש סכנה בכך לאור הנתונים שלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היפוך עובר

הוספת תגובה

• היפוך עובר

מיכל שלזינגר
    30/05/2009

שלום לך

לא אמורה להיות סכנה בהיפוך עובר באמצעות חימום במוקסה ודיקור, לאור נתונייך.

אבל כדאי להזרדרז ולעשות זאת, אמנם העובר קטן יחסית, אבל גם מי השפיר בגבול הנמוך ( לעיתים פוגע ביכולת ההיפוך) וכן תאריך הלידה מתקרב.

פני למטפל ברפואה סינית

בהצלחה

מיכל שלזינגר
    התמחות בגניקולוגיה ופוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בשימוש במדבקות קפסיקום
    קובי
    26/05/2009

שלום,
    אני סובל מבלט קל או רגישות בחוליות הצוואר C5-6.
    בעבר הייתי משותק לשבוע כשנתםס לי האזור אבל עם הזמן
    למדתי להימנע על ידי חיזוק שרירים באזור, תנועה נכונה ושימת לב.
    מידי פעם כשמתחילה רגישות, אני שם כרית חמה או מדבקת טייגר וכדומה.
    הפעם היה בבית המרקחת מדבקות של יצרן סיני עם חומר פעיל מסוג קפסיקום.
    לאחר ששמתי את המדבקה יצאתי לרכיבה היומית על האופניים (15 ק"מ).
    לאחר כמה דקות של פעילות גופנית הרגשתי גירוי בעור, בעיקר בידיים וברגליים.
    כשהגעתי סוף סוף הבייתה גיליתי משהו שדומה לכוויה קלה באזור המדבקה. אחרי שהסרתי אותה, הגירוי בעור פחת, אולם המעין כיוויה נותרה.
    האם גירוי שנובעמקפסיקום מוכר?
    האם לא הייתי אמור לשלב פעילות גופנית עם המדבקה ובכך להעלות את הטמפרטורה באזור המדבקה לכדי כוויה?

הוספת תגובה

• בלט צוארי

עדי מנחמי
    27/05/2009

קובי שלום.לדעתי השמוש במדבקות אינו מתאים במקרה שלך.כאשר יש לך התקף של כאב,במיוחד אם הוא מוקרן ליד,כמה טיפולים בודדים של דיקור יכולים להאיץ את העלמות הכאב.זאת בשילוב חימום המחטים ושמוש בחשמל עדין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלט צווארי + מדבקות קפסיקום

מיכל שלזינגר
    27/05/2009

שלום לך קובי
    כפי שקרה לך אכן מדבקות קפסיקום עלולות לגרום לכויה ואינך הראשון שמדווח על כך.
    שילוב של דיקור והומוטוקסיקולוגיה יכול לתת הקלה מאוד מהירה בכאב המקומי ובהקרנה ליד.
    אני משלבת גם הומוסיניאטריה - טבילת המחטים בחומרים הומיאופתים ודיקור בנקודות אקופונקטורה.
    יעיל מאוד ונותן תוצאות מצוינות.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה סינית?
    א
    18/05/2009

שלום,

אשמח לדעת מה מציעה הרפואה הסינית לטיפול במספר בעיות מהן אני סובל:

1. בצקות ברגליים
    2. לחץ דם גבוה
    3. כאבי ראש לעיתים תכופות

האם טיפול "סיני" לאורך זמן יעזור?

אשמח גם לקבל המלצה על מטפל באיזור ת"א.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה סינית?

הוספת תגובה

• זרימת דם

עדי מנחמי
    18/05/2009

לכל הבעיות שציינת ישנו טיפול יעיל.לחץ דם וכאבי ראש מטופלים היטב ע"י דיקור ו\או צמחים ולבצקות אני משלב גם עיסוי לימפתי.המלצתי שתכנס לאתר שלי וצפה בראיונות בהם דיברתי על זרימת דם ובעיות לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה אחרי הטיפול
    ג
    15/05/2009

שלום,
    אתמול אני עשיתי טיפול שני של דיקור סיני, והרופא שם לי מחט על איזור החזה, באמצע ממש, בין הריאות
    במהלך הזמן שמחט היה אלי הרגשתי לחץ עצום על החזה ועל הנשימה, קצת כאב, אחרי 20 דקות הוא הוריד את המחט, ועד עכשיו יש לי תחושה של כאב באיזור הזה ולחץ
    הרופא אמר שלאנשים שיש להם בעיה במרדיאן הזה יש תחושה כזו, אבל זה כבר יום שלם אחרי הטיפול וזה ממשיך
    האם זה בסדר? האם זה יעבור? זה נזק?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחזה אחרי הטיפול

הוספת תגובה

• כאב בחזה

מיכל שלזינגר
    17/05/2009

שלום לך ג.
    בד"כ בזמן טיפול בדיקור המטופל חש נינוחות רבה. לעיתים נדירות ח ש המטופל אי נוחות.
    אם את לא בטוחה ומודאגת פני למטפל ושאלי לדעתו.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה בחום פנימי
    מיכל שלזינגר
    09/05/2009

במסגרת טיול בסין, הגענו כמו קבוצות תיירים רבות לאבחון "אינסטנט" אצל רופא סיני. על ידי בדיקת הדופק והלשון ומספר שאלות שתורגמו ע"י מישהי שידעה קצת אנגלית... הוא דיבר על כך שאני סובל מחום פנימי. מה הכוונה של חום פנימי ברפואה הסינית?
    תודה
    מטייל

לקביעת תור
    סגירה
    מה הכוונה בחום פנימי

הוספת תגובה

• חום פנימי + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    09/05/2009

הטיפול והאבחון ברפואה סינית מבוססים על ראייה הוליסטית של גוף ונפש, מצב האיזון הפנימי הן הפיזיולוגי והן הנפשי. לדוגמא: מחלות עור בהן ניתן לראות גם תהליכים דלקתיים כמו סבוריאה ופסוריאזיס, בעיות שינה, הפרעות התנהגות וכו'.

אבחון - האבחון ברפואה סינית כולל תשאול, התבוננות ובדיקת דופק ומבנה וצבע הלשון. המטופל הסובל מ"חום פנימי "מספר על תחושות של "בוער לי בפנים" או תחושת צריבה בעור, גרד, בעיות שינה, צמאון, עצבנות, עיניים אדומות, נטיה לכעס, העדפת מזג אויר קר ומשקאות קרים.

אלו רק חלק מהסימנים המצביעים על החום המתפרץ כתוצאה ממצב של חום פנימי.
    תופעה זו נובעת לעתים בגלל הצפת הגוף בטוקסינים (למשל צבע מאכל טרטרזין, חומרים משמרים ומעושנים, סיגריות, אלכוהול, מאכלים חריפים ועוד) הגורמים לחום בדם או בכבד.
    סטגנציה של הכבד (תקיעות, זרימה לא חלקה של אנרגיית הכבד, האחראי לזרימה חלקה של צ'י - אנרגיה) .
    במצבים קשים החום עלול לגרום להפרעת שינה על רקע הפרעה Shen (נפש). אנשים הסובלים מחום, נראים אדומים ומזיעים יחסית לאנשים אחרים בסביבתם ונוטים יותר לעצירות, פריחות ובעיות עור ,בעיות שינה והתקפי זעם תכופים.
    אסטרטגית הטיפול במקרה זה היא בעיקר תזונתית (שלילת המזון המחמם).. כאסטרטגיה נוספת ניתן להשתמש בצמחים מקררים או דיקור בנקודות לניקוז חום.

למעשה הסינית מכנים את בני התרבות המערבית :
    "האנשים בעלי קצה הלשון האדום"
    זאת מכיוון שחלק מן האבחנה הסינית נשענת על אבחנת לשון. קצה הלשון מבטא את אנרגיית הלב, בגלל שבמערב אנו חיים בסטרס רגשי מתמיד אצל רבים מאנשי המערב יהיה קצה הלשון אדום.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום פנימי

tal
    05/05/2012

שלום שמי טל ואני בת 32 כבר כמה שנים שאני סובלת מחום פנים
    יש לי רגעים שאני מרגישה שהפנים שלי של בוערות ומרגישה חום בפנים בלי קשר לכלום, וגם מצבים שאני מרגישה לחץ הפנים שלי הופכות אדומות , וגם סובלת מהזעות יתר בבית השחי, האם אני סובלת מחום פנימי? או משהו אחר ואיזה טיפול עלי לעשות?
    אני פשוט מיואשת, נמנעת מלבלות בחברת אנשים, זה גורם לי לדיכאון
    מה עלי לעשות על מנת שזה יעלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום פנימי - תגובה

מיכל שלזינגר
    07/05/2012

שלום טל

מן הפרוט הקצר אני מבינה שלא תמיד סבלת מבעיה זו. אני ממליצה לפנות למטפל שיערוך לך אבחון מדוקדק ויוכל לסייע לך .
    נראה שיש חום פנימי במקרה שלך, חשוב לדעת מה מקורו- עודף על רק חסר , אולי סטגנציה...
    מטפל מיומן יוכל לאבחן את סיבת השורש לסימפטומים ולהעניק לך טיפול הולם שיביא לשיפור במצבך.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קנדילומה
    אינה
    03/05/2009

תודה רבה על התגובהלעדי ומיכל!!!
    הדיקור מיועד לאיזור הפגום?
    אני משתמששת בצימחי מרפאה לאיזון לחץ דם, האם אני יכולה להוסיף צמחים שעוזרים לטיפול בווירוס ?
    תודה מראש
    אינה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך קנדילומה

הוספת תגובה

• קונדילומה

מיכל שלזינגר
    03/05/2009

שלום לך אינה
    הדיקור יהיה סביב האיזור הבעייתי אבל גם באיזורים דיסטליים יותר.
    לגבי צמחים אם תפני למטפל הוא יוכל להתאים לך צמחים מתאימים גם לקונדילומה. אני מעדיפה במקרים אלו את התכשירים ההומוטוקסיקולוגיים.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה