כמה שאלות בנושא כושר קרבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בנושא כושר קרבי
    דני
    29/07/2011

1. קראתי שבאימון אינטרוולים לשיפור תוצאה ב2000 צריך לחלק את התוצאה בריצת 2000 ב5 ואז לעשות 5 סטים של 400 מטר בתוצאה הזאת פחות 15 שניות.
    עכשיו השאלה שלי היא מה הנוסחה אם במקום 400 מטר אני רץ מקטעים של 500 מטר? האם זה אותו דבר ופשוט לחלק ב4 במקום ב5?

2.כשאני עושה מתיחות וחימום לפני ריצה,זה מעלה לי את הדופק ואני מרגיש את הלב שלי דופק מהר יותר. האם זה טוב לרוץ עם דופק גבוה או שצריך לחכות שהדופק ירד ואז לרוץ?
    או שזה תלוי אם זה ריצת 2000 או ריצה למרחקים?

3. איזה גרביים עדיפים לריצה- הקצרות או הארוכות? או שזה לא משנה?

4. האם זה טוב לעשות ריצה כל יום או שצריך מנוחה של יום לפחות בין ריצה לריצה?
    לפעמים אנחנו עושים אפילו 2 ריצות ביום(בוקר וערב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בנושא כושר קרבי

הוספת תגובה

• כמה שאלות בנושא כושר קרבי - תגובה

דני בארי
    02/08/2011

אין בעיה לחלק את ה-2000 ל-4 על אותו עיקרון של החלוקה ל-5.
    - דופק גבוה לאחר חימום מעיד על רמת כושר לקויה, עם השיפור ביכולת הגופנית הדופק ירד, לשאלתך התחל לרוץ קצת יותר לאט- הדופק יסתדר ותמשיך. אם אתה מבצע ריצת מדידה, תמתין שהדופק יירד.
    - לגבי הגרביים- מה שנוח לך.
    - ריצה הייתי ממליץ לך- יום עבודה יום מנוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דני
    18/08/2011

לגבי הדופק- אמרו לי בצבא שהחימום נועד להעלות את הדופק כדי לחסוך את השלב של הקילומטר הראשון שבו יש עלייה חדה בדופק וחסר חמצן..

השאלה היא אם זה נכון וגם אם זה נכון- האם זה נכון רק לריצות שמטרתן המהירות כמו ריצת 2000 ,בוחן מסלול וכו' או שגם בריצות ארוכות כמו 10 ק"מ שמטרתן בעיקר המרחק(ריצת נפח)?

ואני בכושר טוב(רץ 12 ק"מ ב60 דקות ,2000 ב7:46) ככה שלא נראה לי שזה קשור לזה..

לגבי היום מנוחה- אז למה בצבא לא מקפידים על זה? בבה"ד 1 ששם מקפידים מאוד על כושר, עושים מד"ס כל יום ולפעמים אפילו פעמיים ביום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

דני בארי
    21/08/2011

מוטי שלום
    לגבי הדופק חוזר ומדגיש החימום נועד להכין את הגוף לפעילות ובו מבצעים ריצה לאחר מכן מתיחות ואז יוצאים לריצה שאותה ברצונך למדוד. ריצת 2000 היא ממש לא ריצת מהירות!!! הגבול הוא 800 מ'.
    הצבא לא יכול להקפיד על הנושא אתן לך דוגמא אחרת שמירה באמצע הלילה הרי מאוד לא בריא לקום באמצע הלילה לחצי שעה וחזרה לשינה (עדיף שינה רצופה) אבל אין ברירה מישהו צריך לשמור או שתיית מימיה בגיבוש- מאוד לא בריא אבל עדיף על התייבשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה