איך להגיע לכושר ללא פציעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להגיע לכושר ללא פציעות
    יהודה קשת
    31/01/2008

לעורכי הפורום שלום רב!

בעוד חודשיים וחצי ייערך בעתלית גיבוש ליחידה אליה אני ממוין,שייטת 13
    ליום סיירות הגעתי עם כושר מעולה,הייתי כמעט הכי טוב בצוות וסיימתי את היום בהצלחה,יאולם,לאחר כמה ימים הרגשתי כאבים בברכיים סוג של לחץ כזה על הברך לאחר ריצה ארוכה\מהירה. הפסקתי את האימונים למשך שבועיים ואז ניסית לחזור לכושר בהדרגה,ביצעתי 4 ק"מ פרטלאק (שילוב של ריצה והליכה מהירה-אתה בטח יודע), והרגשתי לקראת הסוף את הלחץ הזה בברך,ביומיום לא כואב לי בכלל,וזה לא מפריע לי לתפקד כלל,אבל אני חושש שאפצע בגיבוש או שאגיע לשם ללא כושר מספיק,אני מעוניין לשמוע מה אתה ממליץ לעשות כדי להתאמן,אם בכלל, ואיך אעשה זאת ללא פציעות,אני מבקש מידע הכי מפורט שאפשר, כמה זמן לנוח איפה כדאי לרוץ (חול ים,אספלט,כורכר...),איזה נעליים אתה ממליץ לנעול,כל כמה זמן להחליף נעליים,ואיך לחזק את הברך והמפרקים. ד"א,ברצוני לדעת אם שחייה באמת עוזרת כמו שאומרים בפיתוח הסיבולת וחיזוק השרירים. אנא ענה בהקדם. תודה רבה וישר כוח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    02/02/2008

יקירי, כל הכבוד על המוטיבציה, ישר כח.
    לפי תיאורך ניתן להבין שאתה יודע מה לבצע באימונים.
    המלצותי:
    1. עליך לראות אורטופד, רצוי בעל אוריינטציה ספורטיבית.
    2. המשך את אימוני הריצה הליכה או ריצה קלה ריצה מהירה יותר, אך ברגע שאתה רק מתחיל לחוש את אותו כאב או לחץ שאתה מתאר, הפסק מיידית ועבור באותו אימון לבצע פעילות אחרת ברמה אירובית שאינה מכאיבה לך, לדוגמא: המשך הליכה בלבד, או אימון כח מחזורי, או שילוב של תרגילי כח ושחייה וכו'... התנאי: בשום אופן לא להגיע לכאב. באימון הבא, שוב תתחיל בריצה הליכה.
    3.התאמן בחדר הכושר על שרירים שמפעילים את מפרק הברך, הן בכפיפה והן בפשיטה, שוב, לא להגיע לכאב. חיזוק שרירים אלה ייצור תמיכה טובה במפרק ורפואה מונעת להמשך.
    4.אימוני סיבולת לב ריאה התאמן מדי יום, גם ביום בו אתה מבצע אימוני חיזוק בחדר כושר.
    אימוני חיזוק בחדר כושר דורשים יום מנוחה בינהם.
    יום אחד בשבוע מנוחה מוחלטת.
    לא להפסיק להתאמן!
    5.כדאי לרוץ על משטחים יציבים, רכים, אך לא רכים מדי.
    מדשאות בפארקים מצויינות עבורך.
    6. נעל הריצה הטובה ביותר היא זאת שנוחה לך, בתנאי שהיא נעל ריצה בעלת בולמי זעזועים.
    התייעץ עם המוכר בחנות המתמחה בנושא.
    7. שחייה היא פעילות טובה לחיזוק השרירים ולפיתוח סיבולת, ולה יתרונות נוספים, אך היא לא מספיקה למטרותיך. ניתן לשלבה בתוכנית האימונים, אך לא כדבר המרכזי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה