הערה לגבי התשובה שקיבלתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הערה לגבי התשובה שקיבלתי
    יהודה קשת
    07/02/2008

ישראל\יובלהיקר שלום רב!
    בעקבות התשובה שקיבלתי,אני מעוניין לדעת איך ניתן לפתח סיבולת לב ריאה? בצוני להזכירך,שהברכיים שלי כואבות,אז אם ישנם תרגילים בנוסף לריצות אני אשמח לקבל.
    כמו כן,אשמח לקבל תרגילים אותם אוכל לבצע באופן עצמאי-לחיזוק המפרקים (שורש כף הרגל,שורש כף היד) והברכיים,
    עוד משהו,בגיבוש של השייטת יש מסעות ארוכים ומהירים(4 ק"מ,8 ק"מ ו-16 ק"מ) איך אפשר להתכונן אליהם בצורה הטובה ביותר? ואם אפשר להתכונן אליהם גם ע"י אימוני שחייה?
    ד"א ריצה על חול ים מזיקה או מועילה? הבנתי שכל המסעות שבגיבוש יהיו על חול הים לכן ברצוני לדעת אם כדאי להתאמן על החול הרך או על החול הקשה.
    תודה רבה על הזמן היקר שהקדשת לי ועל העזרה שלך,תזכה למצוות אחי!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הערה לגבי התשובה שקיבלתי

הוספת תגובה

• שוב שלום

יובל קפיטולניק
    10/02/2008

ניתן לפתח סיבולת לב ריאה בחדר כושר כשמתאמנים ברצף של תרגילים וללא מנוחה במעבר בין תרגיל לתרגיל לדוגמא :
    תרגיל פלג גוף עליון 15 - 20 חזרות
    תרגיל פלג גוף תחתון 15 - 20 חזרות
    תרגיל בטן / גב תחתון 15 - 20 חזרות
    תרגיל שמעלה דופק ושאינו מכאיב לך בברכיים כמו קפיצה על חבל , קרוס טריינר או כל תרגיל תנועתי 30-60 שניות
    וכך חוזרים על המבנה הזה כשמשנים כל הזמן תרגילים .
    אורך האימון כארבעים וחמש דקות.
    אימון זה גם מחזק את השרירים שעוטפים את המפרקים ומכאן מחזק את המפרקים.
    כפי שציינתי לאימוני שחייה ייתרונות רבים אך הם מתאימים פחות למטרותייך , למרות זאת בהחלט ניתן לשלבם בתוכנית האימונים הכללית פעם או פעמיים בשבוע ואם אינך יכול לרוץ אז יותר.
    הגישה שלי היא שבגדול אין פעילות מזיקה אלא פעילות ספציפיפית יכולה להזיק לאדם ספציפי.
    במקרה שלך היות והינך סובל מכאבי ברכיים עדיף לרוץ על משטח יציב יותר אך לא רך מידי , כך שמבחינתך רצוי לרוץ על החול הקשה בתנאי שאין בו שיפוע לכיון המים. אתה יכול לרוץ גם על דשא.
    בכל מקרה אתה יכול לנסות לשלב ריצה בחול הטובעני בתנאי שזה לא גורם לכאב.
    זכור אסור לך להפסיק להתאמן אך אסור לך לבצע פעילות שגורמת לך כאבים.
    אני מציע לך שבמידה והכאבים לא יחלפו תדחה את תוכניותך עד שתרגיש מאה אחוז וזאת על מנת למנוע ממך החמרת הכאבים ואף נזקים בלתי הפיכים.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה