שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שיר
    31/08/2008

אבא שלי בן 53 שוקל 85 קילו וגובהו 1.65 הוא לא אוכל הרבה. שכנעתי אותו שהוא חייב להרזות כדי למנוע עוד מחלות בעתיד(יש לו סוכרת ולחץ דם גבוהה) ואני יודעת שבגילו קשה להרזות. יש לו קצת בעיות ברגליים והוא עשה ניתוח בשתי הרגליים, אבל הוא הולך כרגיל והכל בסדר...פשוט הוא יכול להיות עייף בסוף היום. על כמה זמן הליכה את ממליצה והאם בכל יום? האם לדעתך יהיו תוצאות במהרה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

יובל קפיטולניק
    01/09/2008

אבא שלך חייב להוריד במשקל. במידה והוא לא אוכל הרבה כפי שאת מציינת יתכן שתזונתו לקויה. ממליץ לפנות לדיאטנית שמתמחה בטיפול בסוכרתיים.
    אנשים הלוקים בסוכרת וביתר לחץ דם חייבים ללכת מדי יום לפחות חצי שעה, בתחילה יהיה לו קשה והוא יעשה מדי פעם הפסקה, אך במשך הזמן גופו יסתגל למאמץ ואז הוא גם יוכל ללכת יותר מחצי שעה. הייתי מציע לו לשלב פעילות בחדר כושר שמותאמת לאנשים הלוקים במחלות של כלי דם.
    איני רוצה להפחיד, אך אם אביך לא יקח את עצמו בידיים(וברגליים) הוא עלול להחמיר את מצבו הן מבחינת המחלות הקיימות והן פיתוח מחלות קשות יותר ואף מהחמורות שבהן כמו אוטם שריר הלב ושבץ מוחי.
    חשוב ביותר לתמוך באבא, בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה