מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחידות ההתנדבות ובעיות רפואיות:איגור07/09/2008
אהלן.. בנוגע ליחידות ההתנדבות, יש ויכוח תמידי לגבי הרף של המס' במשקפיים בכל היחידות האלה.. באופן רשמי מדובר על 1.25 אבל במקומות רבים ששאלתי אפשר להגיע כחריג למטכ"ל, שלדג ו - 669 גם עם מס' שקרוב ל - 2.. המקורות הם לוחם ב -669 וכן חייל שהיה בזמנו במסלול שלדג. האם זה נכון? והאם במידה ואישרו לי חריג ליום סיירות זאת אומרת שאני כשיר ליחידות האלה בכל הנוגע לראייה? עוד משהו, האם הכרת מישהו שהיה לו חזה דם ו/או חזה אוויר והתקבל ליחידות האלה? היו לי את שתי התופעות שציינתי וכעת אנסה להוכיח כי החזה אוויר לא היה ספונטני כי הבנתי שחזה אוויר ספונטני מונע מאותו אדם לצלול במשך כל חייו וכו'.. אני מקווה שימצאו את הסיבה לחזה דם אצלי שגרמה לחזה אוויר וכך אוכל לעבור את הסיפור הזה מבלי שהפרופיל שלי יפגע. האם הכרת/שמעת מישהו עם סיפור דומה לשלי? האם יש לך הצעות מה לעשות מבחינת הבירוקרטיה הצבאית? כרגע יש לי פרופיל 97 ומה שאנסה להוכיח לצבא (ואני מקווה שהבדיקות יוכיחו זאת) שמדובר באירוע טראומטי ולכן אין להוריד לי פרופיל אלא מקסימום לקבוע פרופיל זמני ואז להעלות אותו בחזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה:
איגור07/09/2008שכחתי לציין כי בביה"ח - במהלך אישפוזי הם לא מצאו את הסיבה לחזה הדם.. הם ציינו בפני כי בדר"כ חזה דם מתרחש לאחר תאונות דרכים או מקרה דקירה וכשראו שזה לא המצב אצלי הם לא המשיכו לבדוק והגדירו את זה כספונטני..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דני בארי08/09/2008היי איגור.
אתחיל מהשאלה השנייה אני אישית לא פגשתי ולא היו לי חניכים עם חזה אוויר או חזה דם כך שאין לי תשובה.
לגבי השאלה הראשונה נכון הרישמי הוא 1.25 אך כאשר מגישים בקשה לחריג בודקים כל מקרה לגופו ויכול להיות שתקבל חריג יום סיירות ותוכל להתקבל אך ורק לגיבוש חובלים (מאחר ומטכ"ל ושייטת יהיו חסומים לגביך)
בנוסף יש הבדל בין מלש"ב למלש"ב בנתונים השונים, במשקפיים יש גם צילינדר בקיצור זה לא יהיה נכון מצידי להגיד כן או לא מאחר ו-2 התשובות אפשריות.
עצה בחינם- כל המקורות המיוחדים (חבר ששמע, מישהו שראה, דוד של אבא שלי וכו' הייתי נמנע מכך מאחר ובדר כלל זה הרבה יותר סיפורים ופחות מציאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
איגור09/09/2008שוב שלום.. ותודה על התשובה. יכול להיות שלא הבהרתי את זה אבל בבדיקה בצו ראשון נמצא כי המס' בעין אחת הוא 0.5 ואילו בעין השנייה 1.5, הלכתי לרופא אזרחי ואצלו הממצאים היו שונים כאשר הוא קבע שהמס' בכל אחת מהעיניים הוא -1... בכל מקרה, הייתי צריך לבקש חריג יום סיירות וקיבלתי זאת. מיום סיירות המשכתי להמשך מיונים למטכ"ל והשאלה אם באמת אפשרי להגיע ליחידות כמו מטכ"ל ושלדג עם מס' כזה.. כמו שציינתי קראתי "ושמעתי" על סיפורים שקיבלו אנשים גם עם -2 וזה הרף של קבלת החריגים... בלי שום קשר, לוחם ב - 669 ענה בפורום רשמי של צה"ל (באתר עולים על מדים) שיש לוחמים ב - 669 עם משקפיים ואפשר להתקבל עם מס' כמו 1.5/2.. אשמח לקבל תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי10/09/2008איגור, ראשית הקובע הסופי הוא הרופא הצבאי כך שאתה יכול לערער על הפסיקה אך שוב מי שיקבע בסוף הוא הרופא הצבאי.
למיטב ידיעתי אין לוחמים במטכ"ל ובשלדג עם מס' כ"כ גבוה ולהערכתי ה"סיפורים" הם בגדר סיפורים.
לוחמים עם משקפיים יש אך המס' נמוך יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)