מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיבוש מטכ"ל:אבי22/09/2008
שלום אשמח לקבל תשובה על השאלה הבאה כי אנשים שונים נתנו לי תשובות שונות האם ליום סיירות יש השפעה על הגיבוש ועל הסיכויי קבלה? הרי אחרי היום סיירות שלי היה לי יום מיון שאמרו שהוא לא ממיין וכולם עוברים אותו ואחרי זה בדיקות רפואיות הבנתי שבגיבוש אין יתרון לאנשים בעלי פרופיל 97 ונקי מסעיפים לעומת 82 אבל האם לקב"א או ליום סיירות יש השפעה או שהקב"א והיום סיירות זה רק כדי לראות מי מתאים להתמיין לגיבוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיבוש מטכ"ל וגיבושים בכלל
דני בארי23/09/2008היי אבי.
כעיקרון ברגע שהתחלת מיון אין קשר אם הפרופיל שלך או 82 או 97 אך בהחלט יש השפעה על מיונך הקודמים כאשר בד"כ המיונים\ הנתונים הקודמים יבואו לידי ביטוי בזמן התלבטות כלומר במידה והיית גבולי ומתלבטים לגביך הולכים למיון הקודם ומסתכלים על נקודות חזקות וחלשות מהפעם הקודמת ונתון זה עשוי\ עלול (תלוי תשובה) לעזור או להזיק.
אך אני חייב לסייג ולומר שיום סיירות כעיקרון הוא ממיין בלבד מאחר ואין כמעט קשר בין יום סיירות לגיבוש.
לסיכום לכל המיונים שתעשה בצבא יש השפעה על המשך פעילותך ביחידות ממינות כאשר יום סיירות יוצא מן הכלל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
אבי23/09/2008תודה על ההתייחסות.. אז בעצם, מהדברים שלך אני יכול להבין שיום סיירות גם אם יש לו השפעה היא מינורית מאוד ובגיבוש הכל תלוי באותו מלש"ב שמגיע אליו? (ושלסיפור שיום סיירות מהווה 30% והגיבוש הוא 70% זה שטויות?) וכמו שאין השפעה לפרופיל ככה גם אין השפעה לקב"א? אבל לדוגמא אם הייתי גבולי אז הם יסתכלו על התוצאות שלי מיום סיירות או מיום המיון בבית השריון ושוב יבדקו את רמת המוטיבציה שלי או את הקב"א שלי או משהו כזה? כי לפי מה שהבנתי לבעלי קב"א יותר גבוהה אין סיכוי יותר גבוה להתקבל (גם ככה הרוב בין 52 ל - 56 מתחילים את המיונים האלה) וכשבודקים את כל מי שהתקבל מחלקים אותם לצוותים ככה שבערך בכל צוות יהיו את אותם אנשים בעלי קב"א 52 עד 54 ומ - 54 עד 56 בגלל ענייני קצונה וכו'...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי24/09/2008הבנת נכון, לגבי הקב"א לא אמרתי שאין התייחסות, יש דבר כזה שנקרא מכסות קב"א (למרות שזה לא רישמי) אי אפשר לקחת ליחידות המיוחדות רק את הכי טובים ולגדודים רק את הפחות טובים לכן נוצר מצב כי גם כאלו עם נתונים גבוהים לא יתקבלו וזאת לא בגלל שלא מתאימים אלה כדי להעלות את רמת הגדודים (מה שנקרא השבחת גדודים).
בסיום הגיבוש יושב כל צוות המגבשים ומנתח את כל מסיימי הגיבוש, כמבן שיש להם נתונים אישיים קודמים ובמידת הצורך יהיה שימוש. מה שבטוח אם היית תותח בגיבוש ובמיון קודם היית בינוני אין סיכוי שזה יפגע בך (לוקחים גם בחשבון את פרמטר הזמן, תפיסה , מוכנות ועוד).
מקווה שעזרתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)