מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיבוש צנחנים \ דובדבןניר פרץ22/11/2008
שלום, אני בן 18 ובעוד 15 יום יש לי גיבוש צנחנים \ דובדבן, יש לי מבנה אתלטי, כל החיים שחקתי כדורסל, אבל בשנה האחרונה פרשתי ולא זזתי שנה שלמה, אני במכון כושר אבל לא עושה אירובי רק משקולות, ועכשיו ששלחו לי את הגיבוש בדואר החלטתי לעשות ריצה כל יום ! בשכיבות שמיכה אני דיי חלש למרות שאני מתאמן על זה כבר 4 חודשים ברצף בכל אימון . . אני עושה 30 שכיבות שמיכה, הפסקה של דקה ואז עוד 30 ואז עוד כמה סטים עד שאני מגיע ל 100 שכיבות שמיכה. שאני מנסה לעשות ברצף אין מצב שאני עובר את ה 35 אני באמת אומר לעצמי שהכל בראש אבל אני לא מצליח כבר להרים את עצמי, האם יש פיתרון שתוך 15 יום אני אוכל להשתפר ? בנוסף לכך . . יש לי את הבעיה בריצה אני עושה 2 קילומטר ב 9 דק' . . שזה נורא ממש, יש לי כולה עוד 15 יום לגיבושון . .אני חייב פיתרון . . אני עושה ריצות כל יום אבל אני חייב שתגידו לי איך לעשות את הריצות, כדי שאני אשתפר תוך כמה ימים . . אם זה אפשרי. אם זה בלתי אפשרי להשתפר תוך כל כך קצת זמן, אני אשמח לכמה טיפים ומילות עידוד לגיבוש שאולי יחזקו אותי. תודה רבה, ניר פרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
יובל קפיטולניק25/11/2008היות ואתה מתאמן בחדר כושר נצל זאת. בצע 3 סטים של 12 חזרות עם מנוחה בת 75 שניות בין סט לסט. לאחר מכן, 12 חזרות של לחיצות חזה חופשיות - כנגד משקוליות או מוט בשיפועים שונים. ראשון שיפוע חיובי, שני ללא שיפוע ושלישי בשיפוע שלילי. לאחר זאת, בצע 3 סטים של שכיבות סמיכה בכל פעם מספר חזרות מקסימלי ומנוחה בת 90 שניות בין סט לסט. אימון זה יש לבצע אחת ליומיים. כמובן המשך עם הריצות ברמה יומיומית, אך תתאמן על נפח של 45 דקות. התחל בריצה כשתתעייף עבור להליכה, כשתתאושש שוב ריצה וחוזר חלילה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה קטנה
ניר פרץ25/11/2008בקשר לריצה של 45 דק', אתה מתכוון שאני ארוץ אותה בריצה קלה נכון ? אני לא מסוגל לרוץ בקצב מהיר של 15 קמ"ש לדוגמא לאורך כל הזמן הזה . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ניר,
יובל קפיטולניק26/11/2008את קצב הריצה אתה תקבע. הרעיון הוא שאתה מתחיל את 45 הדקות בריצה וכשאתה מתעייף אתה עובר להליכה, מתאושש מעט, חוזר לריצה וחוזר חלילה 45 דקות.
אם ברשותך שעון דופק - רוץ עד שאתה מתעייף, בדוק בשעון הדופק באיזה דופק אתה נמצא ועבור להליכה. המשך בהליכה עד שהדופק יורד בכ - 30 - 50 פעימות. כלומר, התאוששות חלקית ואז חזור לריצה עד שתגיע לדופק הגבוה ושוב עבור להליכה.
לשם הדוגמא: תחילת פעילות: בצע חימום בן 7 דקות תנועתיות של מפרקי הגוף ומתיחות קלות. לאחר מכן, פעילות אירובית בת 45 דקות. התחל בריצה קלה והגבר מעט. כאשר אתה מתעייף וקשה לך להמשיך בריצה, בחן את שעון הדופק. נניח שהוא מורה על דופק 160. עבור להליכה עד שהדופק מגיע ל- 110-120. חזור לריצה. כאשר הדופק חוזר ל- 160 עבור שוב להליכה עד לדופק 110-120 וכו'.
לפני הריצה אחת ליומיים בצע תרגילי חיזוק שרירים - שכיבות סמיכה, מתח, בטן, מכרעים וכו'.
הקפד על יום מנוחה בשבוע.
שוב בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לדעת אם אני עושה מספיקכושר
יונתן08/06/2009אוקיי.
קודם כל אני ילד בן 12 ויחסית לכיתה שלי אני עושה הרבה כושר ורצתי לדעת אם זה יותר מדי או מעט מידי.
אז קודם גל אני עושה כל יום סט על שרירים שונים ביד של משקולות של 1 ק"ג. כל פעם אני מרים 50 פעמים את המשקולות. אני עושה 40 שכיבות שמיכה אולי אפילו 50.
ואני עושה 15 מתח עד למעלה עם הידיים כלפי הגוף שלי ולא הפוך. הפוך זה יותר קל.
האם אני עושה יותר מדי ? אני מקווה שתענו לי מהר ממני יונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)