פעילות גופנית ואסטמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית ואסטמה
    דרור
    15/12/2008

שלום, אני מתגייס בעוד כ4 חודשים ואני בעל פרופיל 72 עקב אסטמה ואלרגיה לאבק. כשהתחלתי לקיים פעילות גופנית כדי להיות מוכן לגיוס הרגשתי "חירחורים" וקושי לנשום. פניתי למומחה ריאות שעשה לי בדיקת ריאות במאמץ וקבע שיש אסטמה קלה. הרופא טען שהאסטמה משפיע כמה שאתן לה להשפיע, זאת אומרת שעם אימון וכוח התמדה אוכל להחליש אותה עד שלא אשים לב לקיומה והוא אמר גם שבד"כ אנשים שיודעים שיש להם אסטמה נמנעים מכל פעילות גופנית ואז כשהם כן רוצים לבצע פעילות הם מתחילים ממינימום סיבולת ריאה אפשרית. שאלתי היא איך כדאי להתחיל להתאמן על ריצות (בהנחה שלאחר ריצת 800 מטר מעט קשה לי לנשום) והשאלה השנייה זה האם נראה לך שבאמת אפשר "לנצח" את האסטמה ולשרת שירות קרבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית ואסטמה

הוספת תגובה

• אסטמה

דני בארי
    15/12/2008

היי דרור.
    אני מציע לך לבצע פעילות הדרגתית המתחילה בפעילות מתונה ועולה אט אט בכל מקרה חובה עליך להיות צמוד למשאף בפעילות (במקרה חירום זה מה שיציל אותך).
    לגבי השאלה השנייה התשובה תלויה בשני גורמים: רמת האסטמה שלך ורצונך האישי.
    ידוע היום כי פעילות גופנית מסייעת במקרי אסטמה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה