צריך קצת (הרבה) עזרה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך קצת (הרבה) עזרה...
    שלומי
    19/12/2008

אהלן, אני נמצא כעת בכתה יא', בן 17.5 לצורך העיניין. אני רוצה להתחיל להכנס לכושר- ריצות בעיקר, היות ואני רוצה שירות קרבי משמעותי. מישהו מוכן להסביר לי פחות או יותר איך אני עושה זואת? איזה תרגילי חימום, כמה זמן/קילומטר ריצה, כמה שכיבות שמיכה.המלצות ניסיון אישי או אתרים שיוכלו לעזור גם יעילו מאוד! אשמח גם לדעת מה אומרות המילים סטים,חזרות ומילים בסגנון...כמובן שיש לי מלא זמן אבל אני רוצה קצת להינעל על עצמי ולהיות מוכן פיזית...אודה מאודדד לכל מי שיוכל לעזור לי. תבורכו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריך קצת (הרבה) עזרה...

הוספת תגובה

• שלום שלומי

יובל קפיטולניק
    20/12/2008

חימום מתחיל מחימום כללי, כלומר העלאת דופק וטמפרטורת הגוף. חלק זה 7-12 דקות, תלוי במזג האוויר ובטמפרטורה במקום האימון. ניתן לבצע ריצה קלה ותרגילי תנועה כלליים. החלק השני של החימום הוא חימום ספציפי(כ-5-7 דק') המתייחס לחלק המרכזי באימון (סיבולת, מהירות, כח...) בו מבצעים הגברה הדרגתית של העומס עד לדרגת העומס שבה יתבצע האימון.
    בתחילת הפעילות שלב ריצה והליכה כ-30 דקות ותעלה את אחוזי הריצה לפי הרגשתך. בהמשך תעלה בהדרגה את משך הפעילות עד 45 דקות. אימון זה יש לבצע 4-5 פעמים בשבוע.
    3 פעמים בשבוע שלב בתחילת האימון (אחרי האימון ולפני הריצה) תרגילי כח בחדר כושר או בשטח (עליות מתח, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, זקפי גב ומכרעים שונים לרגליים).
    בכל אימון שלב תרגילי מתיחות בחימום ובהרפייה.
    האימון מורכב מ:
    א)סוגי תרגילים
    ב) סטים (מערכות או סדרות). כלומר כמה פעמים יש לבצע כל תרגיל.
    ג) חזרות, כלומר מספר החזרות של של אותה תנועה שיש לבצע באותו סט
    ד) מנוחה, כלומר זמן המנוחה בין תרגיל לתרגיל ובין סט לסט.

לדוגמא:התרגיל שכיבות סמיכה.
    סטים:3
    חזרות: 15
    מנוחה: 1 דקה בין סט לסט.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה