מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירה על הבריאות באימוניםענבר02/01/2009
שלום, לפני כמה ימים הייתי ביום סיירות (29.12.08),לאחר שלושה שבועות שבהם התכוננתי אליו תוך כדי העלאת עומס אימוני ריצה בצורה דראסטית, ולפני היום סיירות כ-3 ימים של אימונים קלים ביותר (ריצה קלה מאוד ושחייה-לשם שמירה על מתח השריר בלבד). הכושר הבסיסי שלי כחודש לפני יום הסיירות היה מעולה, ולאחר השיפור בריצה קיבלתי גיבוש לסיירת מטכ"ל- זאת סימנתי לי כמטרה. בתור ספורטאי פעיל ביותר (במשך 5 שנים כ-8 יח' אימון שחייה בשבוע בקבוצה תחרותית) אני מודע לגמרי לעובדה כי העלאה מהירה מידי בעומס אימוני ריצה עלול לגרום לפציעות חמורות יחסית (שברי מאמץ ברגלים- בעבר סבלתי מכך.) בעוד כ-3 שבועות בערך אני מעוניין להתחיל להתאמן לקראת הגיבוש באפריל. השאלה שלי היא כזאת - כיצד להעלות את עומס אימוני הריצה בצורה שלא תפגע בבריאות הרגלים שלי ותמנע פציעות מיותרות? ישנן פעילויות אחרות שיכולות למנוע היווצרות שברי מאמץ- שחייה ורכיבה על אופניים (כאמור אני מעדיף, כמובן, לרוץ על שבילי עפר, ולא על כבישים\אספלט). כמה אימוני שחייה \ רכיבה על אופניים יש להוסיף למכסת אימוני הריצה על מנת למנוע פציעות? תודה מראש, ענבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבר שלום,
יובל קפיטולניק04/01/2009אימוני הריצה, השחיה והאופניים ישרתו אותך בעיקר לשיפור הסיבולת. על מנת להימנע מפציעות עליך לבצע בנוסף אימוני חיזוק בחדר כושר לשם העלאת המסה השרירית. החיזוק השרירי יצור תמיכה אקטיבית טובה למפרקים ולעצמות. בצע שלושה אימוני כוח בשבוע על כל קבוצות השרירים בגוף. העלה את העומס בהדרגה. בצע 5 - 6 אימונים אירוביים - אופניים / שחייה/ רכיבה בשבוע. במידה ועל אותו יום נופלים שני סוגי האימון בצע קודם כל את אימון הכוח ולאחריו את האימון האירובי - ניתן ברצף או בנפרד. חשוב להוסיף גם אימוני גמישות ולהקפיד על חימום והרפייה. בתקופה זו הקפד הקפדה יתרה על תזונה נבונה ומנוחה הולמת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אבל..
ענבר07/01/2009תודה רבה על העזרה. לצערי התעוררה בעיה חדשה- זומנתי ב4.1 ללשכת הגיוס המקומית לבדיקת עיניים מיוחדת אצל רופא העיניים של הלשכה,שם הוא מצא אצלי בעיה בסעיף שנקרא "ראיית עומק". הפרופיל ירד מ-97 ל-82 והסעיף החדש פוסל עבורי את היחידות המיוחדות כולן- סיירת מטכ"ל, שלדג, 669 ושייטת 13. ברצוני לבקש לגשת לגיבוש לקורס חובלים (כאמור ביום סיירות קיבלתי גיבוש מטכ"ל...) האם אמורה להיות בעיה עם הבקשה הזו? או שאני אמור לקבל זימון למיונים לגיבוש חובלים בלי בעיות כלשהן..? האם במקרה ידוע לאחד מכם אם הסעיף לראיית עומק פוסל גם את קורס חובלים? בתקווה שלא... אני ממשיך לכוון את עצמי הכי גבוה שאפשר- גם מבחינתי וגם מבחינת המגבלות שהצבא מציב לי :) תודה על העזרה, ענבר בטלהיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)