מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץ ויום סיירותירדן02/03/2009
שלום, לפני חודשיים היתי אמור להתיייצב ליום סיירות, אך לצערי האימונים הקשים שהעברתי את הגוף גרמו לי לשברי מאמץ בשתי הרגליים. אני כבר בן 18 ודחיתי את הגיוס בגלל יום הסיירות (יש לי חצי שנה להתכונן). אני שוקל 85 וגובה 1.65 נכון לעכשיו הכושר שלי ממש לא טוב, אני מסיים 2000 ב14 דקות עם הפסקות להליכה (אני לא מצליח לרוץ יותר מ2 דקות ברצף) הסיבה שקיבלתי שברי מאמץ היא הריצות.. הכרחתי את עצמי לרוץ ולרוץ עד שהרגשתי את הרגליים שלי נופלות. השאלה שלי היא מה לעשות? איך להתכונן באופן מסודר ובלי לפגוע בעצמי? וגם אני אשמח לדעת מה כדאי לאכול לפני ואחרי האימון. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה ליום סיירות
דני בארי02/03/2009היי ירדן.
אין מה לעשות יום סיירות עובר דרך הרגליים.
ראשית ע"פ הנתונים שלך משקלך גבוה מדי ובשילוב עם אימוני יתר הדרך לפציעה קצרה עד מאוד, לכן כרגע הייתי משלב דיאטה, נח את כמות הזמן הדרושה (בסוף בסוף יש לך עד אוק'- וזה המון זמן) ומתחיל בעבודה מדורגת, אין מה לעשות גוף האדם זו מכונה שאם לא יודעים לתפעל, נפצעים.
אם תוכל להיוועץ במומחה זה יהיה מצוין.
לפני האימון הייתי מציע לצרוך פחממות כשזמן קצר לפני האימון ניתן לאכול אנרגיה זמינה (אנרג'י, פירות יבשים וכדומה) ובסוף האימון חלבון מלווה בפחממות (לדוגמא פרוסה עם ביצה, או פרוסה עם טונה.
הכי חשוב לא להפריז ולשמור על הבריאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
ירדן02/03/2009קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה. אולי לא הבהרתי את עצמי, אך עברו חודשיים שלוש מאז שקיבלתי את שברי המאמץ ונכון לעכשיו אני יכול להתאמן ולהתחיל לרוץ. איך אוכל להכנס לקושר בהדרגתיות? האם אני צריך להתחיל לרוץ מס' דקות מסויים? כמה פעמים אני צריך לרוץ בשבוע? האם הליכה של 2000 מטר עם ריצות של דקה יעזרו לי להכנס לאט לכושר? ושאלה אחרונה - האם כדאי לי במצבי כיום (משקל וכושר) להרשם לאלו"פ? חברים קרובים המליצו לי אך אני לא חושב שהדבר באמת יעזור לי.. לפחות לא עכשיו. תודה רבה, תבורך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דני בארי05/03/2009הייתי מתחיל ב-2 אימונים שבועיים ועולה ל-3.
במידה ואתה מסוגל לרוץ את המרחק מה טוב אם לא תשלב, המרחק של 2 ק"מ הוא בסדר גמור.
לגבי השאלה על אלו"פ- אם חברים שלך ממליצים- קטונתי מלענות
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)