מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנה ליום סיירות - צריך עזרה בבקשה!שם בדוי01/12/2009
שלום ,
אני מתאמן ליום סיירות והתחלתי להתאמן באופן יותר ספציפי ! עד עכשיו הייתי משחק הרבה כדורסל ועושה ריצות ארוכות , והכושר הנוכחי שלי הוא טוב .
מהיום התחלתי להתאמן על דיונות ואינטרוולים כדי להתכונן טוב יותר ליום סיירות. גם לפני חודשיים הייתי מתאמן יותר טוב אך אז הייתה לי הפסקה שלא בגללי ולכן הכושר שלי ירד מעט !
דבר ראשון, רציתי לדעת האם הכושר שלי יחזור עם הזמן או שזה כאילו אני מתחיל שוב מאפס? זאת אומרת האם הכושר שלי יעלה הרבה יותר מהר ממה שהוא אמור בגלל שבזמנו כבר הגעתי לכושר מצוין ? ודבר שני , רציתי לדעת איזה אימון לעשות על הדיונות .. ? חשבתי נגיד על כמה שיותר עליות על הדיונה ב20 דקות לדוגמא או 10 ספרינטים על הדיונה שבין ספרינט לספרינט יורדים בהליכה את הדיונה.. מה אתם מציעים לי ? מה האימון הכי אפקטיבי על הדיונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה ???
שם בדוי03/12/2009מישהו יכול לענות לי על השאלה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דרור04/12/2009ראשית לגבי החזרה שלך לכושר, כן אתה אמור לחזור יחסית מהר לכושר הטוב שהיית בו, אך כמובן שתוך כדי התמדה ואימונים מסודרים ומפוקחים.
לגבי אימוני הדיונה, אתה יכול לבצע בין 8-10 עליות מהירות מאוד של הדיונה(להוסיף 1.5 ק"מ חימום ו 1 ק"מ שחרור) זה אכן אימון טוב ומשפר.
כמובן שאפשר לגוון ולעלות אותה בריצה אחורה, צעדי איילה, צעדי מכרעים, ריצה צידית וכד'.
תוסיף לאימון תרגילי כוח כגון מתח ושכיבות שמיכה ובטן בצורות מגוונות והרי לך אימון הכנה לתפארת.
בהצלחה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה..
שם בדוי06/12/2009האם בחודש הכושר המצוין שלי יכול לחזור.. אם אני פעם-פעמיים אתאמן על הדיונה + ריצת אינטרוולים אחת בשבוע.. ועוד כדורגל פעם בשבוע וריצת שחרור ארוכה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן כל עוד זה בהדרגה
דרור06/12/20092 אימוני נפח(ריצה+כדורגל) ו2 ריצות קשות בעלייה עם מנוחה ותזונה נכונה יבנו את הכושר חזרה בצורה הדרגתית, אל תעמיס מעל לאשר גופך מסוגל כי אתה תפגע בהמשך הדרך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.. דבר אחרון בנוגע לתשובתך..
שם בדוי07/12/2009אם אני עושה נגיד שבוע הבא 2 אימוני דיונה.. לא כדאי לי לעשות אימון אינטרוולים, נכון ?? רק כשאני עושה אימון דיונה אחד.. נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן לדעתי זה קצת יעמיס ...
דרור07/12/2009בעיקרון אני ממליץ על 2 אימוני נפח(שיהפכו ל3 כשתשתפר) שאתה מכניס כל 5 דק' ריצה מתגברת של 35-50 שניות, ואימון אחד עצים כגון דיונה או פארטלק במידה ואתה מבצע אותם נכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה עוזר.. ?
שם בדוי07/12/2009מה זה עוזר העניין עם הכל 5 דקות ריצה מתגברת ??
ואפשר לעשות נגיד 2 אימוני נפח קלים.. ( ריצת שחרור וכדורגל ) ו2 אימוני דיונה , נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
דרור08/12/2009א. זה עוזר להמריץ מעט את קצב הלב שכן ריצה באותו הדופק גם משעממת ואף אפילו יכולה לפגוע בתפקוד הלב בזמן מאמץ. יש לאתגר מעט את הגוף ע"י העלאת הדופק או שינויי משטח הריצה כל כמה זמן(מכביש לאדמה למשל וכד'..)
ב. כן, זה בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך תשובה
דני בארי14/12/2009רק תוספת קטנה אני אישית לא ממליץ כלל לרוץ על משטחים קשים (כביש) ניתן "לשחק עם הדופק מחול רך לקשה או עליות
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)