הכושר הקרבי בצה"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכושר הקרבי בצה"ל
    יוגב
    23/01/2010

היי. יש לי כמה שאלות:
    1. האם לדעתך נושא הכושר הקרבי בצה"ל מודע בקרב הלוחמים ? האם חיילי צה"ל בכושר גופני טוב?
    2.מהו בכלל כושר קרבי?[
    3.האם ידוע לך מהו כושר הקרבי של שאר צבאות העולם ?(למשל כושרם הגופני של חיילי צבא ארה"ב?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכושר הקרבי בצה"ל

הוספת תגובה

• תשובה

דרור
    23/01/2010

אפתח ואומר שכל מה שארשום כאן הוא מנקודת המבט שלי בתור מדריך כושר לשעבר..

המודעות לכושר בקרב הלוחמים היא גבוהה ואף במגמת עליה בשנים האחרונות.
    כבר מהטירונות מבהירים ללוחמים כי כושר גופני על כל מרכיביו , יעשה אותה לוחמים טובים יותר ואף יעזור להם בשטח ובהצלת חייהם וחיי אחרים.

בעיקר ביחידות הלוחמות תרבות הכושר גבוהה יותר. הבעיה מתחילה שנכנסים לקו או שמירות רצופות ושם מידת ביצועי אימוני כושר יורד.
    ביחידות קרביות שאופי הפעילות שלהם מאפשר המון זמן פנוי ישנם הרבה אימונים, בחנים ותנאים לביצוע אימונים גבוהים יותר.

מהו כושר קרבי? בעצם מגוון של יכולות גופניות שנדרשות מחייל בשטח, התמודדות עם מכשולים, התמודדות מאמצים עם משקלים, ירי לאחר מאמץ גבוה וכדומה.
    בטירונות כל לוחם מחויב במעבר בוחן מסלול מכשולים וירי לאחר מאמץ וכך גם בקורסי הקצינים.

לגבי צבאות חוץ? אין לי הרבה מושג אבל ניתן לראות שיטות אימון ביו-טיוב תחת חיפוש של חילות המארינס או הNAVY SEALS הלא הם יחידות העילית של צבא ארה"ב.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דני בארי
    25/01/2010

יוגב שלום.
    ראשית אגדיר כושר קרבי. היכולת לבצע פעילות תחת לחץ וכאן נבנסים 2 מרכיבים יכולת פיזית ויכולת מנטאלית.
    כמובן שחייל עם כושר קרבי טוב סיכויו לפרוש\ לא לבצע משימה ריאלית ואני מדגיש ריאלית הם נמוכים, כאן נכנס גם תחום נוסף שהוא לאוו דווקא פיזי למשל היכולת לפקד\ להעביר הרצאה לאחר שיומיים כמעט לא אכלת ולא ישנת ,היכולת לא לוותר גם שזאת האופציה הקלה ביותר.
    לגבי היכולות הגופניות ששאלת מאחר ויש עשרות יחידות גם בארץ וגם בחו"ל לא יהיה נכון מצידי לומר זאת. אין מה לעשות יש הבדלים בין היחידות. אני יכול להגיד לך שמאז נכנס הרמטכ"ל הנוכחי לתפקידו הוא שם דגש גדול על תחום הכושר ורואים תוצאות בבחני הכושר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה